En sær fornemmelse…

Der manglede ligesom noget i stuen her til morgen. Lyset var rigtigt, følelsen af morgenfred var rigtig, men – hvor var juletræet? Og julepynten? Vinterlys, snelys… juleferielys.

billede3

Snelyset i stuen siger helt klart juletid, selvom det kun er november. Og endda kun første halvdel af november. Det giver en sær fornemmelse af tidsforskudthed. Har vi sovet over os? Er der gået en måned?

Et kig op ad vejen fra køkkenet siger også vinter. Det sner. Men der er grønne og gule blade på hækken under sneen.

billede4

Ude i haven står oktoberstormhatten med sne på de fine, tynde blomsterblade.

billede2

Verden er vist lidt af lave, men det har den vel altid været. I dag måske lidt mere end normalt, eftersom det ser ud til, at Trump er den nye amerikanske præsident. Og dog – amerikanerne har denne gang valgt en selvcentreret forretningsmand og reality stjerne. Da de valgte Reagan i firserne, valgte de en falleret B-skuespiller. Det er vel noget af det samme, bare i opdateret version, og det gik jo alt sammen alligevel. Det gør det nok også denne gang.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “En sær fornemmelse…”

 1. Hej Karen!
  Det er sand land idyl du viser fra jeres sted med sne, det er det altså også i virkeligheden:-)
  Det er rart at læse, at det jo nok skal gå det hele, ikke just det jeg selv har haft oplevelsen af, men det er jo sådan det er, så tak for en sjat “positivisme” ift det overståede valg…
  Tak for mail, dumper pludselig ind i din indbakke;-)

  Like

 2. “Kan du ikke også putte en præsident i pakken, mor – den nye duer ikke!”, lød det fra min datter. Jeg havde fortalt, at jeg var ved at klargøre en sidste pakke til dem inden jul, og spurgte, om der var nogle ting, hun manglede fra Danmark.

  Like

 3. Smukke morgenbilleder, og jeg manglede også julepynten 🙂 Jeg synes, Trump er værre end Reagan, men håber på, at han har gode rådgivere, som han vil lytte til. Vi kan ikke gøre så meget ved det, så det er som altid bedst at glæde sig over de lidt mindre ting – som nu en vidunderlig smuk morgen 🙂

  Like

 4. Ak, ja, mon ikke det går alligevel …
  Her lå sneen også tykt til morgen, men den er ved at smelte. Jeg sidder og ser ud på hasselhækken hvis gule blade dukker op under sneen. Lidt af lave er verden vist …
  God onsdag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Tak i lige måde, Nana. Kan du huske, hvordan vi alle sammen græd over Reagan den gang? Jeg er nu lidt bange for, at Trump er værre. Reagan havde trods alt lidt John Wayne moral. Trump har ingen…
   Kh, Karen

   Like

   1. Tak!
    Uh, nej det er ikke rart at tænke på Trump som præsident, men jeg kan ikke engang sige at jeg er overrasket (mon det er et tegn på at jeg er ved at blive gammel …?!), og selv om jeg – selvfølgelig – havde foretrukket Clinton, forekommer det mig at være nedslående at der ikke var et bedre udvalg.
    Nu vil jeg gå ud i haven og se om jeg kan finde ned igennem sneen for at plante nogle frugttræer jeg fik i går. Den slags giver nemlig mod på fremtiden 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.