Bladene holder flyttedag

Det er blevet november.

billede5

De gyldne blade, der har gjort efteråret så smukt så længe har flyttet sig. Kun få af dem sidder på træerne nu – de fleste ligger på jorden.

billede3

Skoven falmer. Der er allerede ikke så meget knald på farverne, som der var i sidste uge.

billede1

Det er ved at være tid til vintersøvn – for træerne og i haven.

Mens træerne sover, må vi, der ikke kan gå i hi i den mørke tid, nyde dem på en helt anden måde. Se på træernes bark – der er utallige slags i forskellige farver og mønstre – og nyde kronernes konturer mod himlen.

billede6

Det er også smukt – bare på en anden måde.

Men tænk lige at være en bjørn. At sove hele vinteren og kun tære på sit fedtlag. At vågne med stærke muskler på trods af flere måneders inaktivitet – og være både slank og sulten. Jeg kan ligesom godt se ideen i det…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Bladene holder flyttedag”

  1. Efteråret har været smukt og som du skriver, vi må huske at nyde træernes bark. Vi boede 9 år i Australien og kom tilbage til DK et år i okt. Aldrig har vi nydt efteråret så meget. Jeg synes vi er heldige med de 4 årstider. Billedet med pavillion og køer/kalve og markerne bagved, synes jeg er smukt.

    Like

  2. Sig nærmer tiden, hvor alle mine små standfugle er meget glade for mine tætte bøgehække, Rhododendroner og andre træer/buske med store grønne blade, de kan sidde i ly bag.

    Like

  3. Kunne vi ikke få et nærbillede af den overdådige benved, der lyser op i baggrunden og stædigt holder fast i eftersommerens farvepragt??? fantastisk kontrast til alt det gyldne.

    Like

Der er lukket for kommentarer.