De 5 bedste opskrifter fra Colorado Kates præriekøkken

Vinden piskede hen over prærien, så vindhekse trillede og fløj. Colorado Kate sad i køkkenet foran brændekomfuret og bladrede i familiens opskrifts- og fotoalbum.

Billedet af hende selv og Rancherman fra dengang, de byggede deres første lille bjælkehytte, der hvor ranchen nu ligger, fik hende til at falde i staver…

beskaaret

Rancherman var nu et flot stykke mandfolk – også dengang. Hun kløede sig lidt i nakken med den lille .32 af sølv, som hun havde fået i 7 års fødselsdagsgave af sin for længst afdøde far og bladrede videre. Billederne og en lækker opskrift på marinade til grillkød – og til kød stegt i ovnen fik minderne frem om de lange ridt, når de drev kvæget sammen i de lange sommeraftener.

Magisk Marinade til Præriegrill

Billede3

Mange stykker kvæg var efterhånden endt i CKs fryser, og de havde stegt mange, lækre cowboystege i årenes løb.

Gammeldags oksesteg – som cowboysteg

Billede3

Majsbrødet, som intet måltid var fuldstændigt uden, var der også opskrift på.

Colorado Kates Majsbrød

Billede2

De sprøde kyllingestykker, marineret i kærnemælk og paneret med knuste cornflakes.

Kylling og kærnemælk

Billede10

Og den lækre, sprøde salsa med alt godt fra haven.

Colorado Kates salsa-salat med majs og korianderbillede2

De havde altid været glade for god mad, de to, og Colorado Kate elskede at svinge gryderne næsten lige så meget, som hun elskede sin gamle pick-up truck.

5c6ca7e0a1add151ec

Vinden begyndte at stilne af derude. Man bliver doven af at sidde og falde hen i minder, tænkte Colorado Kate, og hun kaldte på Rancherman, så de kunne gå ud og skyde lidt til måls efter pyntegræskarrene på det hvide rækværk omkring de nærmeste folde, før det blev tid til at røgte kvæget og svinge gryderne endnu en gang.

86b5f7e0a1910233b27c

Have a nice Monday…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “De 5 bedste opskrifter fra Colorado Kates præriekøkken”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: