En grøn bagvæg

Langsomt, men sikkert, bliver der afsluttet flere og flere af årets haveprojekter. Skråningen bag pavillonen er blevet luget grundigt og plantet til med efeu.

billede3

Mens vi var i gang med at bestille planter, bestilte vi også en masse, særligt hårdføre efeu hos Kridtvejs Planter.

billede6

Vi håber, skråningen med tiden kommer til at se ud ligesom skråningen bag den hvide bænk hos Tante Grøn. For lige siden besøget i Tante Grøns Have i sommer har jeg haft det billede på nethinden og glædet mig til at gennemføre samme ide hos os.

billede2

Jeg ved, jeg har sagt det før, men det er altså noget så inspirerende at besøge andres haver. Ideer opstår sjældent af sig selv og aldrig i et tomrum. De er en fortolkning og en videreudvikling af det, man allerede har, og det, man ser omkring sig.

Således også med stensætningen omkring pavillonen – og området med løse sten mellem stensætningen og selve pavillonen. De løse sten er mest lagt der for, at der ikke skal sprøjte jord op ad pavillonen, når det regner.

Men besøget i Den Alpine Have i Herskind satte nogle tanker i gang.

Billede5

Måske kunne der vokse noget i stenene? Kirsten – Fru Alpin Have – har været på besøg hos os og er kommet med en række forslag til planter, der kan vokse i grus og sten på en bund af stabilgrus. Det er overraskende meget, så her er et nyt, men mindre og overskueligt, projekt på vej.

God torsdag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “En grøn bagvæg”

 1. Det bliver fantastisk Karen, og det samme gælder din nye hvide have:-) elsker den der pling lyd når ideen pludselig er der. Jeg sad på en tysk haveblog den anden dag, også var der bare den der skønne lyd af yes og pling-det er fedt at ´blive inspireret!
  Ha en god dag:-)))

  Like

 2. Vi kan simpelthen ikke undvære det at få inspiration udefra, det er livgivende på mange planer. Og husk du spreder lige så meget inspiration med dine indlæg. 😀

  Like

  1. Det var sødt sagt, Fru Friis 🙂 Jeg prøver at dele min egen glæde ved have, mad og alt muligt andet, der lige fanger, og hvis det kan inspirere andre, er jeg rigtig, rigtig glad. For, som Anette skriver, det der ‘pling’ er en fantastisk følelse.

   Like

 3. Det bliver smukt med en grøn bagvæg – og efeu er så grovillig, så det skal nok lykkes på ganske kort tid! Efeu er meget smuk – og udskældt – min erfaring er, at har man det på et afgrænset område, kan det sagtens styres med hård hånd. Det rigtig fine ved efeu er, at den er vintergrøn (for det meste), det sætter jeg stor pris på. Det bliver spændende, hvad du får plantet i gruset, Det er så skønt at blive inspireret på den ene eller anden måde i andres haver – og se hvad det kan blive omsat til i ens egen have.

  Like

 4. Hvor har du altså en spændende have Karen. Og utroligt, hvor meget du når – både at ordne i den og være i den. Det sidste må være den største fryd 🙂
  God efterårstorsdag.

  Like

Der er lukket for kommentarer.