Mere og mere efterår

Det bliver mere og mere efterår. Græsplænen er dækket af blade fra de store ahorn, og i hegnene ser man mere og mere rødt og gult blandt det grønne.

Billede2

På markerne er der igen grønt – vintersæden er vokset godt til. Lyset – det gyldne oktoberlys – giver alt et gyldent skær, og solnedgangene har i de sidste dage været helt spektakulære.

Billede3

I haven er der stadig blomster.

billede7

De hvide kongelys har sat nogle ekstra skud i den lune september. De har kun den halve højde af sommerens kongelys, men de blomstrer nu.

billede6

Også stormhat – den giftige skønhed – blomstrer.

billede8

De mørke aftener er kommet. Jeg nynner på den med

Nu haster skyerne forbi
og modne æbler falder i
oktobermørke haver.

og den med

Nu går solen sin vej for at skinne på andre,
for alle på jorden har brug for dens lys…

De mørke aftener har jeg det helt fint med. Tændte lys, bløde tæpper og murstensromaner. Ild i brændeovnen. De aftener elsker jeg.

Billede4

Det er værre med de mørke morgener. Det er simpelthen ikke naturligt at vågne, når det er mørkt – heller ikke selvom det vil være mørkt om morgenen indtil hen i marts måned. Det bliver jeg aldrig glad for.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: