Den Hvide Have (3) – plantetid

Hvis I vil se billeder af et perfekt resultat, må I vente lidt endnu. Rom blev ikke bygget på én dag, og det samme gælder renoveringen/nyanlæggelse af højbedene ud mod udsigtshaven. Så det her handler mest om sved, knækkede negle og forhindringer.

Men det handler også om, at der er kommet planter fra Kridtvejs Planter, så nu skal der plantes. Tiden – og vejret – er med os.

billede4

Her står alle herlighederne og venter.

Kertepileurt, floks, perlekurv, storkenæb, asters, lammeøre og en del andre, spændende stauder – alle nogen, der enten har hvide blomster eller gråt løv – er klar til at komme i jorden. Måneskinshave forude…

billede8

Men hvad var det så med forhindringer? Når det hele nu er så klart?

Jeg må erkende, at jeg ikke kan sætte de fliser, der skal stå i kanten af bedene pænt nok uden hjælp. Det er bedst at være to om det. En til at rette af og en til at holde. Og Bondemanden går rundt med seks sting i armen. Det er ikke alvorligt, men det har betydet, at han ikke måtte anstrenge sig i et par uger. Han kom faktisk hjem med et papir, hvor der stod, at han ikke måtte støvsuge… jeg tror, han sælger kopier til jagtkammeraterne…??

Så det er her, vi er. Samme sted som samme tid for to uger siden.

billede5

Der er gravet ud, lagt ukrudtsdug og sat fliser som kant i den ene side. Der er også kørt en trailerfuld jord på til at holde på ukrudtsdugen, men der skal en trailerfuld mere i, før der er nok.

Og når vi snakker trailer: der har jeg også brug for Bondemandens hjælp, for mit kørekort gælder kun til at køre ligeud, når der er trailer eller campingvogn på krogen.

Fra midt i næste uge er han heldigvis klar til at blive sat i arbejde igen. Det sidste bliver ordnet i løbet af ugen, og så skal der plantes – og også lægges løg. Mange, hvidtblomstrende narcisser og tulipaner.

Det er ikke katastrofalt – bare en forsinkelse. Og vi må nok erkende, at det havde været skidt at plante i september, når september nu var så tør og varm. Nu – og i det hele taget i oktober – er lige præcis det perfekte tidspunkt. Vi når det nok.

God søndag.

Indlæggene om Den Hvide Have er lavet i samarbejde med Kridtvejs Planter.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

8 kommentarer til “Den Hvide Have (3) – plantetid”

 1. Er sikker på bondemanden har nydt sin lille arbejdsfrie ferie, men også at han helt sikkert glæder sig til at må bruge armen igen.
  Det bliver altså godt med de spændende planter du har valgt til din hvide have.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Jeg er også spændt på dem. Lige nu er de jo kun små potter, men næste år…
   Bondemanden har arbejdet helt vildt med sit bogholderi, så jo – han glæder sig til at komme ud og løfte tunge ting 🙂
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

 2. Herlig humor Karen;-) men ellers rigtig god bedring med ham! Men hvor jeg genkender den der utålmodighed, som man ikke kan gøre noget ved, andet end at vente, som en væddeløbshest. Men det bliver godt med det nye bed og rigtig god fornøjelse med det hele, både mens der visualiseres endda mere, og når der skal ske lidt igen.
  Hilsner Anette

  Like

 3. Jamen, jamen 🙂 Det papir er da guld værd og måske skal det i en ramme og hænge til pynt 🙂 God bedring til bondemanden, jeg glæder mig til at se det hvide bed
  Hilsen Merete

  Like

 4. Noget at se frem til, både for dig og for bondemanden. Vi må erkende, at der er visse ting, vi ikke selv kan klare, så godt bondemanden bliver frisk igen. God fornøjelse med bedet.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.