Lidt royal er man vel altid

Kongelys. Jeg elsker kongelys. Både de vilde i naturen, de fine hvide staudekongelys, der blomstrer i juli

Billede4

og de gule staudekongelys med de meget mørke blade og de fine, næsten lilla blomstermidter. Mere royal end et kongelys er det da svært at blive.

Billede10

Den er købt på grønttorvet i Aarhus for en del år siden. Flere gange har jeg troet, at den aldrig ville komme igen, for der var hverken skud eller blade langt hen i juli. Men så pludselig er den kommet hen i august. Liggende hen ad jorden, vokset op på få dage.

Så siger jeg hjerteligt velkommen og tøjrer den til den pind, den har at støtte sig til, og så er der blomsterfest i den næste måneds tid.

Billede11

Den er sen. Meget sen. Sidste år lovede jeg Rita fra Blomstertøsens Have frø fra den. Men den nåede ikke at få modne frø. En tidlig lynfrost i oktober tog den, og den visnede ned, før frøene var modne.

I år håber jeg, at det lune vejr fortsætter, så vi får et langt, lunt efterår, og jeg håber på modne frø. Så kan Rita få frø, og jeg kan selv så nogle flere. For sentblomstrende stauder er nu en dejlig ting i haven.

Billede9

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Lidt royal er man vel altid”

 1. Ha ha til kommentaren, regn om natten er altid godt:-) vi trænger i den grad vand. Kongelys er så dejlige, jeg har dog også kun de gule vilde, som selv fandt vej hertil sidste år, og ved gud jeg aner ikke hvor de kommer fra, for der er ingen i miles omkreds af vores område. Måske en fugl har kastet frø her;-) nå men i år er der mere end de to, som det hele startede med, lækre lækre blade og blomster.
  Hilsner Anette

  Like

 2. Vi har vilde, gule kongelys, og jeg elsker dem, men de hvide du viser, er godt nok også smukke! Og ved du hvad, Karen?: Jeg har kastet mig ud i at blogge igen. Jeg kunne ikke lade være, og jeg er glad for et par skub fra dig undervejs i min blogfrie periode 🙂 Jeg forsøger mig med WordPress denne gang, og indtil videre går det ret godt, selv om det tager tid at få tingene til at se ud som jeg ønsker dem … Det er da i øvrigt et fint, nyt (?) baggrundsbillede du har.
  Kh Nana

  Like

   1. Ja, jeg tror også jeg bliver glad for WP. Jeg har kikket langt efter din og andre WP-blogs igennem tiden, så nu skulle det være. Min nye blog hedder “Mit landliv”. Domænet var til min overraskelse ledigt, så du finder den på http://www.mitlandliv.dk. Det er dejligt at være tilbage 🙂

    Like

 3. Hvor sjovt for så snart jeg så at du skrev noget med kongelys tænkte jeg…er det mon den jeg forelskede mig i sidste år. Du har vel ikke noget botanisk navn på den…jeg må vist lige Google lidt.
  Der var også noget med at jeg har lovet dig Storkonvaller og Biskophat tror jeg det var. Der hvor de står er der knastørt men skulle du komme i nærheden må du lige give lyd fra dig, hvis du stadig er interesseret.

  Like

  1. Jeg har skam ikke glemt dig 🙂 I år skulle der da næsten komme frø med det septembervejr.
   Jeg tror alligevel ikke, at storkonvaller er en god ting med alle de snegle, vi har. De er åbenbart meget glade for bladene, og der er jo ingen grund til at gøre det alt for godt for de utysker!

   Like

Der er lukket for kommentarer.