En lørdag med mel med mere

Østjylland er spækket med attraktioner, og mange af dem ligger lige her i Skanderborg Kommune, som vi hører til. Skanderborg er ellers ikke en by, hvis eksistens vi heroppe på Skanderborgs nordpol tænker meget over. Der er trods alt 30 km derned, og de fleste af os her har arbejde i Aarhus, og så har vi fået by nok for den dag.

Men lørdag blev området omkring Skanderborg placeret lidt fastere på vores mentale verdenskort. Den årlige udflugt for os klokkere og andet godtfolk fra kirken gik nemlig sydpå til Skanderborgsøerne,

Billede7

Fruering

Billede8

og Vestermølle, den gamle møllegård, der nu rummer en rigtig hyggelig restaurant, med supergod mad,

Billede11

utallige lokale aktiviteter, festlokaler

Billede12

og mølleri.  Vi fik en grundig rundvisning, smagte vandet fra Jernkilden, der skulle kunne kurere alle slags dårligdomme,

Billede13

og vi købte et par poser mel fra det gamle, vanddrevne mølleri.

Billede14

Det bliver sjovt at bage med det grove mel, der er malet på gammeldags maner, og bliver det godt, kommer der nok også en opskrift.

Billede6

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En lørdag med mel med mere”

  1. Medens regnen stråler ned over Barrit banke, sidder vi foran brændeovnens knitren og læser med fornøjelse en ringers udflugt….knap-eller-tovringer?
    Troede lige vi havde besøgt samme mel-Møller, men fandt da ud af, at det var fru Møllers mølleri vi besøgte på en af vore udflugter.
    Tak for den nye mølle-opdagelse, den føjes til listen over ubesete lokalkoloritter.
    Idag regnfuld høstmarked på barritskov gods…

    Like

Der er lukket for kommentarer.