Fra blomst til frø

Det er tid til at samle. Samle frø til næste års blomster, samle frøstande til dekorationer og i det hele taget samle af alt det, naturen og haven tilbyder os som eftersommerbonus lige nu.

Billede16

De hvide skabioser, der har blomstret i over en måned, svævende på deres strunke, stive og tyngdekraftstrodsende stængler,

Billede15

har fået de fineste frøstande. Dem vil jeg prøve at tørre. Bare for at se, om det kan lade sig gøre. De kunne være så kønne i efterårets og julens dekorationer.

Billede17

Frøstandene skal klippes af under alle omstændigheder. Hvert af de små frø udvikler sig og falder af med egen faldskærm. De har vist sig at trives så godt hos os, at de selvsår ret voldsomt. Hele haven skal de nu alligevel heller ikke have for sig selv, så saksen skal frem.

Men kønne er de, både som blomst og frø, og det ville være dejligt, hvis de kan holde faconen og pynte i den mørke vinter, hvor de kan minde os om alle de blomstrende sommerglæder.

God tirsdag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.