Lyden af hverdag og weekend med havefestival

Præcis kl. 8.03 brummer skolebussen op ad vores lille, smalle vej. Præcis kl. 8.05 brummer den tilbage igen med sin last af skolebørn, der venter ved gartneriet for enden af vejen, hvor der er plads til, at en bus kan vende. Sommerferien er slut for i år.

Billede1

Når man går ude med hunden om morgenen, kan man høre trafik i det fjerne. Folk er på vej på arbejde. Feriestilheden er slut for i år.

Billede2

Man kan se det på lyset, man kan høre det på lydene. Hverdagen er begyndt igen. Landet vågner efter sin ferieslummer, hvor der kun var lidt trafik på vejene, og hvor der ikke rigtig skete noget nogen steder. Velsignet ro, kunne man fristes til at sige.

Nu i august og september er der ikke bare meget at se til i hverdagene. Også weekenderne er fyldt med aktiviteter, man kan vælge imellem. Fester, festivaler, udstillinger, markeder.

I først kommende weekend er der Havefestival, hvor en række haver landet over holder åben have. Du kan se, hvor der er åben haven i nærheden af dig på Haveselskabets kort, for hvem vil ikke gerne ud og inspireres? Eller bare nyde synet af en smuk have?

I går havde vi gæster i B&B’en, Lone og Arne Astrup, der har en af de haver, der har åbent i weekenden, nemlig Astruphaven i Videbæk. Hvis jeg var på de kanter i weekenden, var det bestemt en af de haver, jeg ville besøge. Men jeg må nøjes med at kigge billeder på deres website. Det kan du også gøre, hvis du ikke har mulighed for at besøge haven i virkeligheden. Her er en lille collage, jeg har lavet af billeder fra Lone og Arnes spændende have – det giver da lyst til at se mere, gør det ikke?

Billede2

Ja, hverdagene og de aktive weekender er begyndt igen – og det er da slet ikke så ringe endda, for hvor er der meget, jeg gerne vil med til – også selvom man måske nok kunne have brugt liiiige en uges sommerferiestilhed mere.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Lyden af hverdag og weekend med havefestival”

 1. Ja en uges ekstra ferie kan man vel altid bruge jeg er i den heldige Situation at at fra d.1/1 16 er jeg gået ind i den evige Feriehimmel med Titlen Dansk Folkepensionist MGH(med guds hjælp)
  men da Konen stadig er på arbejdsmarkedet må vi tilpasse de der sjove oplevelser efter hende(Weekend Vagt hver anden Weekend)kan være en udfordring til at gå op i en højere enhed
  god onsdagsdag til alle på Dalsgaarden

  Like

  1. Tillykke med den nye værdighed 🙂 Her i huset er der også så stor aldersforskel, at min hårdtprøvede ægtemand må vente, til han er over 70 med at gå rigtigt på pension, fordi jeg er 10 år yngre. Det er så det, I får ud af at have unge og smukke koner 😉

   Like

   1. og hvad værre er at man bliver skåret i Pensionen da Konen har en indtægt så man skulle havet giftet sig med et gammelt hugaf 😀 med røven fuld af penge og dårligt helbred 😎

    Like

Der er lukket for kommentarer.