Kvan

Nede ved bækken vokser vilde kvan.

Billede1

Høje, kraftige, statelige og med de flotteste skærmblomster. Nogle af dem er på højde med mig, andre over to meter høje.

Det er svært at se bækken på den her årstid, hvor alt vokser vildt, men man kan høre den klukke bag det grønne.

Billede3

Inde i blomsterhaven gror der også kvan. Både mørke og meget mørke kvan. De er lige smukke, men forskellige.

Billede8

De lyseste af dem har jeg fået af Lisbeth i Høneballehaven. Skærmene består af de fineste små kugler med masser af blomster.

Billede7

De andre, de helt mørke, lidt mindre og mere spinkle, har jeg fået af Gitte med den smukke blog Fra frø til blomst.

Billede6

Tak, Lisbeth og tak, Gitte. Dejligt at have så skønne havevenner.

I år blomstrer de begge, og da kvan er toårig, vil jeg tage frø fra dem, når de er klar, så der kan blive sået nye. For har man dem først, er de ikke til at undvære. Hverken i haven eller ved bækken. Dem ved bækken sår sig selv, men dem i haven, der er en lidt mere civiliseret – og dermed mere sart – udgave skal have en hjælpende hånd.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Kvan”

  1. Selv tak Karen 🙂
    Nej dem kan man ikke undvære i sin have. Mine ser nu ud som den på det sidste billede. De selvsår sig flittigt, så jeg vil ikke så dem mere. Det skal de nok selv finde ud af, jeg har dem mange steder i haven.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.