August er det blevet…

Det er blevet august. Edderkoppemåned. Tordenmåned. Kært barn har mange navne, som man siger. Sommeren er blevet moden, og landskabet er ved at skifte fra et grønt, grønt landskab til det gule høstlandskab. Mange steder er vinterbyggen høstet, og inden længe følger resten med.

Billede2

Der er flere hyben end roser i hybenhækken.

Billede4

Bærrene i bærjunglen er plukket, syltet og frosset ned, og i morgen vender jeg næsen mod arbejdet igen efter sommerferien. Så vil jeg køre til og fra Aarhus ad de mindste veje, jeg kan finde, for at se på grøftekanter. For august måned byder på de smukkeste grøftekanter med et utal af vilde blomster.

Billede2

Der ligger altid en saks i bilen, så et par buketter skal det nok også blive til. Den sidste sommermåned skal nydes i fulde drag – mellem arbejde, gæster, vask og bagning – så det gælder om at holde øjnene åbne der, hvor man er, mens man er der.

God mandag – den første arbejdsdag i lang tid for rigtig mange.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “August er det blevet…”

 1. vi har stadig masser af bær at høste så hindbær stikkelsbær ribs og solbær here we come

  Like

   1. Takker det er sene sorter vi ovetrog i Kolonojseren og buskene bugner med d skønnete bær fik lavet Ribsgele Solbærsat og Solbærrommen ventes klar om en 1½ månes tid når de sene Hindbær er klar skal der sikkert laves Hindbærmarmelade eller Saft,god sensommer og efterår til Folk og Fæ på Dalsgaarden

    Like

 2. Ja August er en smuk måned
  med sit helt specielle lys og duften af nyhøstede marker synet ad bugnende Frugttræer
  God arbejdslyst og held med at plukke de smukkeste buketter

  Like

Der er lukket for kommentarer.