Minihus og have i haven

Som i Hamlet, et skuespil, hvori der optræder endnu et skuespil – a play within the play, har vi nu et lille hus med have i haven med huset. Som russiske babuschka dukker passer de lige til hinanden og giver fantasien et nyt sted at tage på udflugt. Til huset på klippen.

Det går ret hårdt for sig med havearbejdet for tiden. Måneders forsømmelighed (det med arbejde tager al den bedste tid i dagligdagen) bliver indhentet her i ferien, og der bliver kantet, gravet og flyttet omkring. Sidst på dagen er man glad for det, man har nået, men man er også godt brugt. Der er det dejligt at gå ind i drivhuset og pusle i læ for vinden og bare lege lidt.

Billede3

Lege med sit lille bondehus (fundet hos Aarhus klunserne for 3 kroner), lidt miniplanter og sten.

Billede4

En lille sø er der også. Et taskespejl omkranset af pudemos spiller den rolle. Et af de runde lysspejle til bloklys ville være endnu bedre, så søen skal skiftes ud, når jeg finder sådan et. En mini kalanchoe spiller et stort blomstrende træ, kæmpeagaven er et husløg, og klipperne omkring er sten og en stump gammel gårdsplads med mos på fundet under en busk.

Billede1

Miniaturehaver – alfehaver – er meget populære, og det er da også noget af de hyggeligste, man kan stå og pusle med. Det er sjovt at finde tilbehøret – især, når man har bestemt, at det ikke må koste noget. Det udfordrer fantasi og iagttagelsesevne endnu mere.

Får du ikke også helt lyst til at lave en? Måske på en anden måde  – i en gammel vinkasse? i en høj potte med en lille rebstige og en bjerghave? eller en slotshave med et alfeslot? Kun fantasien sætter grænser, og det gør den jo netop ikke – fantasien altså.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Minihus og have i haven”

Der er lukket for kommentarer.