Tanker om ‘breaking news’, mens man går i haven

I dag er det – igen – svært at bevare troen på menneskeheden som sådan. Måske er det også dumt overhovedet at tro på menneskeheden som sådan. På noget godt i alle? Det er der ikke. Der er nogen, der ikke er et gram af godt i. Der er faktisk mange. Og det har der altid været. Men hvordan finder man dem og uskadeliggør dem? Det er spørgsmålet lige nu.

I haven er det nemt. Jeg afliver nogle hundrede dræbersnegle hver dag. Jeg genkender dem som skadevoldere og afliver dem prompte. Og jeg siger ikke, at hvis de da bare havde fået mad nok og fred til at leve ovre på marken, hvor de var, ville de nok være blevet der og været fredelige. For det passer ikke.

Jeg føler ikke spor skyld, for jeg forsvarer mig og haven mod en invasion, der vil lægge min have øde. 20 sad der i min lille petunia her til morgen. Der sidder de ikke længere.

Billede7

Sådan kan man ikke gøre, når det, der truer, er mennesker. Heller ikke engang, når det er mennesker, der er så ækle, at de bruger en nyttig brugsgenstand som en lastbil som mordvåben og maser mennesker, som jeg hakker dræbersnegle over. Men noget må man kunne gøre. Først og fremmest må vi holde op med at være naive og tro på, at det er vores skyld det hele, og begynde at forsvare os – helhjertet.

Egentlig er det nok netop troen på, at der er noget godt i alle, der ligger til grund for mange af de ulykker (læs: terrorhandlinger), der sker for tiden. En forkvaklet tro på, at hvis vi bare gør det rigtigt, sker det ikke. At vores måde at leve på er så god, at hvis bare alle kender til den, vil de vælge den. Det er faktisk ret højr**** at tro. Det nytter heller ikke at fremhæve, at vi også i Europa har set rædselsgerninger begået af europæere. Det er ikke nu, og det er ikke det, der truer lige nu.

Det er ikke alle, der kommer ind fra marken, der vil planterne ondt. Langt fra.

Billede6

Det er kun iagttagelse og viden, der gør, at vi kan kende den ene slags fra den anden.

Så på med de skarpe briller, så vi kan få buret skadevolderne inde, før de når at gøre skade, og tage smukt imod dem, der kun kommer med det gode. Det gode, der trods alt er i de fleste mennesker.

God fredag trods alt.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Tanker om ‘breaking news’, mens man går i haven”

 1. Tak for dine ord, det er vist førte gang jeg i blogverdenen har set mine tanker på skrift. Det er enten den hadske barske retorik eller den naive retorik med vi må tage skylden og når bare vi er gode og tror på det gode, så går det nok. Det sidste ville jeg ønske var virkeligheden, men det tror jeg desværre ikke på.

  Like

 2. Eftertænksomme tanker på en trods alt god fredag. Min far bliver udskrevet i dag og glæder sig til at komme hjem til at få udsigten fra Mariager Fjord fra sygesengen. Medmenneskelige hilsner fra Marianne

  Like

  1. Det er vel nok dejligt for ham. Mariager Fjord er et af verdens smukkeste steder. Jeg har været på sejltur der to gange, og det var lige bjergtagende hver gang. God bedring til ham – håber, han hurtigt kommer sig, når han er hjemme i de vante og smukke omgivelser.

   Like

Der er lukket for kommentarer.