Insekthotel

Man skal passe på sine insekter. Det har vi efterhånden lært, og vi har også lært, at en alt for velfriseret have er det samme som en ørken rent insektmæssigt. Det gælder om at skabe gode forhold for insekterne.

Dette smukke insekthotel gik vi forbi i går på vej gennem Botanisk Have i Aarhus. Her kan kriblekrablere af alle slags flytte ind i specialdesignede logier, der passer lige til dem – helt gratis. Fornemme forhold.

Billede14

Vi har ikke noget insekthotel i vores have, for havens omgivelser er et insekthotel. Skovbund til den ene side med langsomt forsvindende grene, et tykt løvlag og hule stængler, man kan gemme sig i, når man er et lille kræ med mere end fire ben. Eng til den anden side, hvor andre slags kriblekrablere kan gennemleve hele deres livscyklus i lykkelig uvidenhed om, at nogle finder dem ækle.

Billede8

Sådan en gæst har vi haft i B&B’en. Hun har nu på Booking.com beklaget sig over, at hun blev vækket af, at en bille var kommet ind i hendes værelse og kravlede over hendes skulder. Tja, siger vi bare. Bor man tæt ved jorden, med naturen lige udenfor vinduet, er det en reel mulighed, at der kommer uønskede biller og såmænd også en edderkop eller to ind. Det er måske ikke sjovt, men ikke noget, man kan gøre ret meget ved.

Vi har også haft gæster, der har brokket sig over gyllelugt fra markerne omkring os i foråret. Og så er der dem, der kigger på billederne og tænker ‘Hvor hyggeligt – lavloftet og gammeldags’, og som så senere brokker sig over, at det er netop det – lavloftet og gammeldags. Og dem, der skriver en dårlig anmeldelse, fordi det regnede, da de var her, og de ikke kunne sidde ude i haven.

Billede3

Suk – man kan ikke gøre alle tilfredse.

Heldigvis er de fleste af vores gæster glade for at være her. Nok de 99 procent skriver om de dejlige omgivelser, de hyggelige værelser og den gode morgenmad.

Billede1

Så det går mig ikke så meget på. Alligevel irriterer det. Så nu ved du det. Når man har en giftfri have midt i naturen, har man også de ting, andre sprøjter imod, og er man bange for den slags, skal man nok booke et andet sted. På et hotel inde i byen? Over 4. sal er der sjældent kriblekrablere.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

9 kommentarer til “Insekthotel”

 1. Kære Karen
  Det er ærgerligt, at vi lader os påvirke af de brokkehoveder, som vi møder. De er jo heldigvis i mindretal, men jeg lader deres brok påvirke mig, og det ville jeg sandelig ønske, at jeg kunne lade være med. Tak for din positive holdning til hverdagen og livet, og tak for historierne som du gengiver fra hund, kat, nisser, engle og blomster.

  Like

  1. Tusind tak, Vibeke 🙂 Ja, vi lader os påvirke, men det er jo nok, fordi vi ikke er kolde i r**** overfor andre mennesker. Det må vel egentlig være positivt. Det er det bare ikke altid 🙂

   Like

 2. Lidt mærkelige ting at klage over. Godt at du ikke bliver slået ud af det.

  Og så lige en lidt pudsig historie: På 4. sal kan man desværre ikke være sikker på at være i fred for insekter. Et par af vores venner boede på 4. sal i Kbh i studieårene, og de var virkelig plaget af edderkopper (til både deres og vores overraskelse, for hvorfor i alverden gad edderkopperne at kravle så langt op?).

  Like

  1. De har nok haft nogle lækre fluer, som edderkopperne gad kravle for 😀 Jeg boede på 8. sal på kollegiet dengang i tidernes morgen, og der var ingen fluer, ingen myg og ingen edderkopper. Måske dunstede de nye betonvægge stadig så meget, at de bare opgav ånden?

   Like

 3. Brok fylder generelt, men unødvendig brok, altså det er træls! Når man har booket på landet med alt hvad der til høre, så er det sådan det er. Uden at have overnattet hos jer, så er jeg sikker på at alt ifht værelser mad, service og ikke mindst omgivelserne er i top……man kan lige som mærke at du brænder for det du/i har skabt.

  PS jeg har ikke selv haft brokkehoveder, men to meget ubehagelige oplevelser, hvor de uafhængigt af hinanden og med et års mellemrum, vendte sig vredt om og gik, den ene uden et ord, den anden med:så køre jeg igen. den stemme glemmer jeg ikke, for der gik en skælven gennem kroppen, jeg var rystet….

  Like

  1. Man bliver rystet, når man bliver angrebet på hjemmebane. Især, når det er så urimeligt. Dine sure damer har åbenbart ikke fundet noget, de kunne lide, og det er jo en ærlig sag. Man behøver bare ikke blive ubehagelig, vel? De er jo trods alt ikke blevet tvunget til at gå ind i din butik, ligesom mine gæster ikke er tvunget til at bo her.

   Like

 4. Hej Karen. Øv, tænker jeg bare – hvor må det være træls for dig. At gøre så stort et arbejde for at skabe fine omgivelser, og så møde brok. Det er så irriterende. Også selv om det er de få. Men smådyr i alle farver og former – der hører med til livet på landet. Ikke at jeg er vildt begejstret, men de er nu ret naturlige.
  Er til gengæld ret begejstret for insekthotellet – hvor er det fint 🙂
  Håber du får en god dag – trods alt.
  kh

  Like

 5. Hvor rigtigt! Vi bookede en lejlighed i midten af Budapest! Og ja, der var konstant larm, røg og meget forurening i byen. Men altså, vi har jo selv valgt en storbyerne og hvad der følger med det! Derimod kunne jeg godt finde på at klage over, at der ingen rengøring fandt sted i de 7 overnatninger, vi var der. Og at vi havde booked til 4 personer, men der kun var 3 glas, 3 tallerkener, 1 skærebræt og 3 teskeer osv. Se, det kan man klage over, for det er udlejerens ansvar: Vejret, forureningen og larmen er del af placeringen, som udlejeren ikke kan stilles til ansvar for. Så fortsæt med at forkæle og hygge om dine gode gæster og glem de brokkehoveder, der altid vil kunne finde noget at brokke sig over!

  Like

Der er lukket for kommentarer.