Rockerbank til ridderne

Af og til hører man ordet ‘vejrguderne’. Dem tror jeg ikke på. Det vrimler jo ikke ligefrem med fagspecifikke guder på de her kanter. Men ‘vejrdjævlene’ til gengæld. Dem tror jeg på.

Jeg har set, hvad de har gjort ved haven i løbet af de sidste dage. Ondskabsfulde djævle, der som i en gyserroman hader alt smukt og – assisteret af deres hjælpere, dræbersneglene – sætter alt ind på at ødelægge sommerfloret af roser og riddersporer.

Først får de regnen til at piske ned og gøre blomsterhovederne tunge af vand. Derefter sender de kuling ind over dem for at fuldende værket. Og de liggende planter klarer sneglene så med deres glidende gumlen og gnasken. Fy for en ulykke.

Billede4

Haven er et sørgeligt syn de fleste steder her til morgen. Men… der er håb. Haven er en overlever. De skal ikke tro, de har vundet.

De høje riddersporer foran B&B’en har nok fået rockerbank, men de fleste af stænglerne har rejst sig igen.

Billede1

Den lyserøde klematis blomstrer ufortrødent, selvom den står lige i tagdryppet, hvor kaskader af vand har forsøgt at drukne den i dagevis.

Billede3

Og vi mennesker med vores ukuelige livsmod vender djævlenes ugerninger mod dem selv ved at udnytte blæsten til at tørre sengetøj.

Billede2

De aner ikke, hvad de er oppe imod, de små djævle. Selve livskraften. Hvis man hører efter, kan man høre lyden af rosensakse, der over hele landet klipper roserne klar til nyt flor. Græsslåmaskinerne står på vagt og venter bare på, at vinden tørrer græsset. I løbet af kort tid er haverne igen strålende. Og så kan de djævle bare pakke sig, kan de.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Rockerbank til ridderne”

  1. Ja vi klipper løs for at fjerne det grimme blandt de smukke roser. Vinden tørrer planterne og her skinner solen, så det skal nok gå.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.