Sommerligt tilbehør til når grillvejret driller

Lørdagsgæster den 2. juli burde betyde grillmad. Udenfor på terrassen i en lun sommeraften. 17 mm regn får en til at tænke om igen. Stegen blev stegt i ovnen, og tilbehøret blev også tænkt om til indendørs variationer af sommermad. For sommermad skal det være. Det er jo faktisk sommer  – bare lige lidt til den våde side.

Her er nogle gode ideer til sommerligt tilbehør:

Tomatskiver i fad med hvidløgsolie og balsamico passer til næsten alt, og skulle der være rester, smager de også godt kolde.

Billede2

Blomkålsfad med ost og sprødt låg er rigtig godt til både steg og til røget kød.

Billede1

Bagte gulerødder med citronskal og rosmarin kan man næsten spise som en ret i sig selv.

Billede6

Og de nye kartofler kan man pakke ind i bagepapir med krydderurter, Små nye kartofler i bagepapir med krydderurter. Det forynger også nye kartofler, der måske har en dag eller to på bagen, og får dem til at smage nye og lækre igen.

Så kan man dampe nye løg og spidskål og spise dem med kryddersmør, og man kan lave melonsalater – enten den klassiske med vandmelon, feta og mynte eller den asiatiske model, Marineret melon med chili, løg og koriander. Man kan lave agurkesalat – dansk eller asiatisk.

Billede1

Der er altså masser af muligheder for at spise indendørs sommermad i regnen.

Men mon ikke det retter sig? Der kom da kun en 12-14 mm i går…. himlen må snart løbe midlertidigt tør for byger.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 kommentarer til “Sommerligt tilbehør til når grillvejret driller”

  1. Og sp har i jo fordelen, at kunne sidde i pavillonen og nyde regnvejret og den gode mad vi sidder i udestuen når vejret ikke er til at sidde udendørs

    Like

Der er lukket for kommentarer.