Holdbar sommerkrans til døren

Helt tilbage i det tidlige forår lavede jeg en grenkrans pyntet med vagtelæg og fjer, der kunne hænge på døren og byde gæster velkommen.

Billede2

Den har hængt der siden, for den pyntede så fint med sine naturfarver, æg og fjer. I går opdagede jeg noget. De fæle fugle, der spiser andre fugles æg, havde fået øje på kransen og havde hakket hul i æggene.

Billede3

De havde rigtig godt af, at æggene var tomme. Kransen var bare ikke så pæn længere. Fjeren så også lidt miserabel ud efter al den regn.

I Netto fandt jeg en lille blomsterkrans af kunstige blomster. Kunstige blomster er ellers ikke noget, jeg synes særlig godt om. Jeg foretrækker helt klart de ægte. Men praktiske hensyn – at der skal være pænt ved fordøren hele tiden her i gæstesæsonen – vandt. Og det blev faktisk ret sødt, da den lille kunstige blomsterkrans blev bundet på grenkransen.

Billede2

Nu kan gæsterne ringe på igen uden at skulle spekulere over, om det mon er en særlig dansk tradition at pynte med knuste æggeskaller.

God fredag.

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.