Rosernes tid

Nu kommer juli, og nu er det, at sommeren falder lidt til ro. Det er rosernes tid. Hvide, pink, lyserøde og den vidunderlige alkymist – alle blomstrer.

Billede1

Den lille hvide, jeg plantede sidste år, er mindst dobbelt så stor i år, og den har masser af blomster. Det ser ud til, at den kan lide det nye bed, hvor den står i smukt selskab med de abrikosfarvede digitalis.

Billede4

Dens grene er stadig spinkle, så den har stor glæde af det blomsterstativ, den har at støtte sig til. Det er nok det, den prøver at sige tak for ved at blomstre så fint?

Billede3

Den helt nye Coral Dawn, der blev plantet i foråret, har også fundet sig til rette og skal nok blive stor.

Billede1

De gamle roser har taget lidt skade af den sene forårsfrost, men de begynder at komme igen nu.

Billede1

Udenfor haven har vi de vilde roser. Dem, der hegner den gamle køkkenhave, og dem, der bare er dukket op af sig selv hist og her i hegnet og på skrænten.

Billede5

Det er svært at forestille sig et skønnere hegn – eller et mere velduftende. Det kan godt være, at hybenroser er en invasiv art, men de giver læ, blomsterblade til rosengele og meget andet – ikke mindst hyben senere på året.

Om en uge starter min sommerferie. De tre uger, hvor jeg kan hellige mig hus, have og B&B. Så bliver der tid til at dufte til roserne.

God torsdag.

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Rosernes tid”

  1. Hej Karen.Smukke roser du viser.Dem kan man ikke få for mange af.
    Her er første omgang ved at være færdige.De kunne bestemt ikke lide hverken blæsten eller al regnen.Men nyder så alle de smukke dahlia der blomstre så flot lige nu.
    God dag Jette (mit lille gods)

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: