Alkymi

I årtusinder stræbte grundlæggerne af den moderne kemi, alkymisterne, efter at nå det højeste, ultimative resultat: at forvandle bly til guld. Andre alkymister bryggede på at finde den eliksir, der giver evigt liv. Nogle på højt, officielt niveau i kongers tjeneste, andre i skumle kælderlaboratorier.

Det lykkedes aldrig. Det kan ikke lade sig gøre. At lave guld af bly, altså. Det ved vi godt nu. Vi ved også godt, at der ikke er en eliksir, eller noget man man spise, der giver evigt liv.

Men der findes dog en alkymist, der ikke skuffer, som om foråret forvandler sine  vintertørre, stikkende grene til lange grønne, levende skud, der får blomster i  flammende toner af guld og rosa. Den er her. Rosen Alkymist.

Billede2

Købt for to år siden på Rosens Dag hos Rosenposten, klatrer den nu langs B&B’ens facade og blomstrer overvældende med klaser af store, smukke roser.

Billede1

Alkymisten har ikke evig blomstring. Den blomstrer kun én gang hvert år. Den er heller ikke af guld, men af bløde, gyldne blomsterblade – smukke i deres forgængelighed. Dens blomstring glæder, mens den er i gang, og næste år kommer den igen, endnu større og med endnu flere blomster.

Det er ikke guld, det er ikke evigt liv. Men det må være godt nok, ikke?

God mandag.

Save

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Alkymi”

Der er lukket for kommentarer.