De gamle krukker får nyt look

Overskriften skal skam forstås helt bogstaveligt 😉 Sidste år læste jeg hos Havefolket.com om, hvordan man med fliseklæb kan give sine gamle Vietnam krukker et nyt beton-look.

Billede2

Jeg lagde det på min indre to-do liste, for der stod nogle stykker af de gamle krukker, som jeg ikke syntes helt så meget om, som jeg havde gjort engang. De fejlede ikke noget, de havde overlevet en del vintre, det ville være synd at kassere dem – og dyrt at erstatte dem. Men… de passede ikke rigtigt ind længere.

Det gør de nu – og det kostede kun lidt tid og en 5 kilos pose fliseklæb.

Billede1

En times tid ved klapsammenbordet i læ bag campingvognen.

Billede4

Fliseklæb, pensel, svamp, vand, gummihandsker og – selvfølgelig – potter.

Billede5

Det var alt, der skulle til. Søndag aften var potterne plantet til og stillet op.

Billede3

Fremgangsmåden er beskrevet i detaljer lige her, hvis du selv skulle få lyst til at gå i gang med de gamle potter.

Havefolket skriver, at man kan behandle plasticpotter på samme måde, og det skulle jeg da også prøve. Mine erfaringer blev, at fliseklæb nok bandt på plasticpotterne, men at det let brækker af igen, når det er tørt. Plasticpotter med betonlook er vist en enårig glæde. Men jeg tror, at lerkrukkerne holder. Ellers må de have et lag mere næste år.

God mandag.

PS fra Påsken ’19 – jeg kan se, at der er rigtig  mange, der læser indlægget her i dag. Jeg har senere fået at vide af Ege Bech, at det skal være den blå Lipp fliseklæb – der står Flexibel på den, og den holder også på plastic.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “De gamle krukker får nyt look”

 1. Flotte krukker
  Havde nemlig også fundet den gode ide via Havefolket
  jeg har brugt den blå Lip
  Den hedder Lip multiklæb og binder endnu bedre fast også på plast
  der står at den er til specielle overflader og er elastisk
  måtte give alle mine krukker to tynde lag og blande sort oxydfarve i samt dækkede ned med plastik mens krukkerne tørrede

  Like

 2. Rigtig god ide – jeg har også en del gamle potter som jeg ikke nænner at smide ud. Tak for tipset.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: