Grønærtepure med kørvel

Efter tre dage i haven er man vel ved at blive lidt småsulten? Vi bliver i det grønne, for her er opskriften på en lækker, blød ærtepure, der både er køn at se på, og som har den lækreste, intense smag af grønne ærter.

 

Man skal bruge:
300 g grønne ærter (frosne)
Kogevand fra ærterne
1 håndfuld frisk kørvel
Salt til at smage til med

Det er så enkelt – kog ærterne i 3 minutter. Si vandet fra og gem det. Blend ærter og kørvel sammen og spæd til med kogevandet, til du har en let og blød pure. Smag til med salt. Pureen må ikke koge, efter den er blendet.

Ærtepure kan man spise til al slags kød. Vi fik den til en sprød hakkebøf med dukka og med små, nye kartofler til.

Sommer på tallerkenen.

Billede2

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: