Farvel og på gensyn, du liflige maj

‘Når egene knoppes’ var en af mine absolutte yndlingssange, da jeg var barn, og jeg elsker den endnu. Så hvilken bedre dag at finde den frem? Netop i dag den 31. maj 2016, hvor den, der har lært mig at holde af alle de gamle sange fra barnsben, fylder 85? Her er en fødselsdagssang til dig, Mor – og I andre må gerne synge med 🙂

Når egene knoppes,
og granerne duppes,
 

Billede3

 og skræpperne kanter den støvede vej.

Billede4

 Når frøen fortæller,

Billede3

 mens guldregnen hælder

Billede2

 sig over syrenen i hviskende leg,

Billede1

 da dages, da kommer
den danske skærsommer,
farvel og på gensyn, du liflige maj!

Billede11

Mon ikke netop sangene er en af grundene til, at vi har valgt at slå os ned her – ude på landet, med naturen lige udenfor døren? Og med sangene som ledsagere gennem årstiderne?

Hvis du ikke kender ‘Når egene knoppes’, kan du se resten af Christian Richards smukke tekst her.

God tirsdag – den sidste dag i maj. Farvel og på gensyn til maj… og velkommen til den danske skærsommer!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Farvel og på gensyn, du liflige maj”

 1. Den Danske sang er en ung blond pige hun går og nynner i Danmarks hus.. Tillykke mor Karen.

  Like

 2. Tak til jer alle sammen for fødselsdagshilsener til min mor. Det var en forrygende dag i fantastisk vejr – 29 gæster, så både hus og have var fyldt til randen af fest.
  Kh, Karen

  Like

 3. Hej Karen. Tillykke til din mor! og hvilken smuk hyldest du har fået lavet. Det er virkelig en dejlig kavalkade af billeder og tekst. Og jo – skærsommer og lange, lange dage er nu også velkomne 🙂

  Like

 4. Den er også en vidunderlig sang med den dejligste friske melodi. Når vi begyndte gymnastiktimerne i skolen med at gå i rask trav rundt i gymnastiksalen, sang vi altid for fuld hals “Blæsten går frisk over Limfjordens vande” – den passede godt til vi nordjyder ved Limfjorden. Der er mange sange og salmer, man har taget til sit hjerte helt fra barnsben og stadig glædes over at synge. Det er ikke for ingenting, vi taler om den danske sangskat.

  Hernede fik vi desværre kun en times hidsigt stormvejr og otte dråber vand på køkkenvinduet, og det sneede med røde, hvide og gule blomster.

  Like

 5. Sikke da et skønt indlæg! Hvor er den dejlige sang flot illustreret – tak for det! Og tillykke til din mor!

  Like

 6. Hej Karen Tillykke med din mor. Ja det er en dejlig sang og smukt illustreret.
  Kh. Karen

  Like

Der er lukket for kommentarer.