Ingefærshots

Tænk, at man gerne må tage sig en lille skarp til morgenmaden hver eneste dag. Man må oven i købet gerne køre, efter man har drukket den – også hvis man skulle komme til at tage to. Det sker nemlig let, for ingefærshots er skarpe, læskende og smager helt forrygende godt af mere.

Billede4

Efterhånden har både Bondemanden og jeg fået lidt slidgigt hist og her. Mine lugefingre, hans ko-håndteringshænder.

Billede1

Vi har læst, at ingefær skulle gøre godt mod gigt, så da der var tilbud på færdige ingefærshots fra Rynkeby, købte vi en flaske som tester. Den var god, så den forsvandt i løbet af ret få dage. Den var også ret dyr.

Jeg gik på jagt efter en opskrift, der var ligeså god, og som jeg selv kunne lave til mere fornuftige penge. Sammenblandingen af rigtig mange opskrifter blev til denne her, og den er rigtig god og nem at huske. Det er alt sammen ‘noget med 2’.

Man skal bruge:
250 g frisk ingefær
2 økocitroner
2 æbler
2 liter vand
2 spsk rørsukker

Billede5

Vask ingefæren og skær den i tynde skiver. Er den helt frisk, behøver du ikke at skrælle den først. Vask æblerne, tag kernehuset ud og skær dem i tern. Vask citronerne og skær dem i tynde skiver.

Kom så hele molevitten i en gryde: ingefær, citron, vand, æbler og sukker.

Billede3

Bring det i kog og lad det koge stille i en tre kvarters tid. Sluk for blusset og lad gryden køle af, mens blandingen trækker. Det er længe om at køle af, så jeg laver det om aftenen og lader gryden stå til næste morgen og trække.

Si blandingen – tryk godt i sien, så det hele kommer med, og hæld nu dit heksebryg på rene flasker og stil dem i køleskabet. Der bliver ca. halvanden liter. Nu er der shots til lidt tid frem – det kan holde op til 14 dage på køl – hvis det da ikke er væk inden.

Om det så hjælper på slidgigten i fingrene, det vil tiden vise. Ellers er det lidt som at drikke te med rom i, når man er forkølet: Det fjerner ikke forkølelsen, men det gør det sjovere at være syg…

 

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Ingefærshots”

 1. Hej Karen.

  Hvis du tilføjer lidt gurkemejerod, 4-5 cm, så får du en fantastisk flot gul farve på drikken. Rent solskin, som man bliver glad af at kigge på ☺️☺️☺️ Hilsen Tove, som drikker et shot hver morgen mod ømme led.

  > Den 26/05/2016 kl. 08.55 skrev Dalsgaard i Skivholme : > > >

  Like

 2. Er der et gammelt ordsprog…eller er det bare mig?
  Når gigten den plager
  Er det ingefær, der smager!

  Det skal prøves, tak

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: