Syrener – en lille historie fra det virkelige liv

Nu blomstrer syrenerne. Både duften og synet er berusende og indbegrebet af forsommer.

Billede6

Vores syrener står ude i hegnet. Det har de ikke altid gjort. De kommer fra en beskyttet gårdhave på Amager. Noget af et klimaskift, for der er langt fra Amagers milde luft og min søsters gårds beskyttede miljø til hegnet, hvor vinden blæser, og sneen ligger tykt om vinteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De startede som rodskud fra en minisyren. Vi fik en flok af dem, og startede med at plante dem i haven. Det var jo minisyrener, ikke? Mjah…. det var det så ikke. Det var rodskud fra den helt almindelige syren, som minisyrenen var podet på. Det fandt vi snart ud af, og de måtte ud af haven og op i hegnet.

Billede8

Først var de faktisk ikke ret glade for flytningen. Først fra København og så til Jylland – nej ved du nu hvad. Krisehjælp var nødvendig allerede da. Men da de så ligefrem også blev flyttet ud på landet mellem vilde, selvsåede træer, senegræs og helt almindelige skærmplanter, blev det for meget. De sygnede hen, nægtede at blomstre og hang i det hele taget med deres små københavnerhoveder.

Men stille og roligt fandt de dog livsglæden igen. Og i år blomstrer de overdådigt. Integrationen er lykkedes. Nogle planter skal bare have lidt tid. De bryder sig ikke om forandringer, og har svært ved at finde glæde ved nye omgivelser i starten.

Billede7

God, duftende onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Syrener – en lille historie fra det virkelige liv”

  1. Du har været heldig for det ser ud som det er dobbel syren hvor blomsterne er ekstra store.

    Like

Der er lukket for kommentarer.