Nu kom vor pinseliljetid…

Netop i dag, Pinsedag, sprang den første af pinseliljerne ud i haven.

…nu kom vor pinseliljetid
Nu har vi sommer skær og blid…

Billede2

To linjer fra den smukke pinsesalme ‘I al sin glans nu stråler solen’.

Sommer var det i hvert fald i ugen, der gik. Sommer i maj. Og vi har holdt ferie hele ugen. Så heldig kan man en gang imellem få lov at være. Det er køligere nu – faktisk lidt småkoldt, og sorte skyer trækker ind over os.

Billede3

Vi må være glade for det vejr, vi har haft og alt det, vi har nået i ugens løb. Skovhaven er startet. Der er blevet ordnet og plantet langs med drivhuset – og i drivhuset. Der er blevet luget igennem i de nye bede, vi renoverede sidste år, gravet en masse skvalderkål, lavet meget god mad – og vi har endda også nået at tage på en miniferie på Sydfyn. De hvide køer er kommet og er fuldt integrerede. Gode resultater for en god uges ferie.

I dag vil vi tage en lille slapper, før bukkejagten starter i morgen, og arbejdet kalder på tirsdag. Vi har været i kirke og sunget alle de dejlige pinsesalmer, og nu skal vi ikke mere i dag. Der er ellers mange ting, man kan foretage sig i dag. Der er åbne haver – blandt andet i Bruuns Have og i Fru Pedersens Have. Der er plantemarked inde i Aarhus i Botanisk Have. Der er rigtig meget godt, men alligevel bliver vi hjemme i dag og lader batterierne op. Måske bliver det vejr til te i pavillonen? Med en stor stak haveblade og bøger?

Billede4

Glædelig Pinse.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Nu kom vor pinseliljetid…”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: