Små fodspor

Små fodspor? Vent lige lidt – der skal en historie til:

Kom sent hjem fra arbejde igår efter en travl dag. Havde købt ind på vejen og regnede med en stille aften med en god bog. Men… nej…. åbnede mail og så en ny booking. Til fredag. I dag. Jamen – altså. Der skulle jo først komme nogen lørdag, og brødlagrene var helt i bund.

Sætte dej over til to slags brød og ud og gå tur med hunden mellem bygerne, mens det trak op til endnu en omgang hagl.

Billede4

Ind igen – forme boller og sætte til efterhævning med et viskestykke over – ud med skraldespanden, og ind igen for at tænde ovnen. Tid til at pensle brødene – af med viskestykket, og hvad skuer mit øje?

Små fodaftryk. Som dem her.

Billede3

Og dem her.

Billede2

Indicier peger på én og kun én skyldig. Mine fødder er større, Bondemanden var ikke hjemme, og hunden var sammen med mig. Små runde fodspor fra husets mindste fødder – dem med de lyserøde trædepoter. Så på trods af den uskyldiges søde søvn har Puma været en tur på køkkenbordet, hvad der da ellers er strengt forbudt. I hvert fald, når vi ser det.

Billede9

Der er sorteret i bollerne nu – der var heldigvis lidt andre grovboller i fryseren. For gæster skal altså helst have brød uden fodaftryk. Det virker bare bedre.

Billede1

God fredag.

PS: det var grovboller med rug, hørfrø og honning, der blev trådt på – og de fine horn er lavet af krydderbolledej. Det pynter jo lidt, når man laver forskellige faconer, ikke?

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Små fodspor”

  1. Dejligt med gang i butikken, lige som det skal være :-). Nu sætter jeg også snart vores fælles indlæg ind, men fik helt præsentationsangst, da jeg så dit, det var så fint :-). Men det kan nu godt være at jeg genudsender, er nødt til at prioritere med mine kræfter, er begyndt på genoptræning og det hiver tænder ud, skal jo gerne være færdig til åben have. Vi har haft lige rigelig med projekter i år, de har det med at udvikle sig, men det bliver godt :-). Hils Puma dyret og sig at den har en god smag :-), kh Margit

    Like

Der er lukket for kommentarer.