Glæden ved et nyvasket drivhus

Det vælter ned. Byger med slud, regn og hagl forvandler næsten forårslandskabet til et vinterlandskab.

Billede3

Men ikke helt. For midt i det hele står drivhuset – nyvasket og skinnende – og minder om, at der er varme og mange dejlige timer forude.

Billede4

Timer med at prikle småplanter, timer med at plante om og plante ud. Timer i de skønneste omgivelser i duften af jord og planter.

Billede5

Det er altid tørvejr inde i drivhuset. Der er altid læ. Og der er hyggeligt med blomster og pynt.

Billede3

Den fine, forladte fuglerede Bondemanden fandt, da han beskar dronningebusken for nogle år siden holder endnu – i læ og tørvejr i drivhuset.

En lille betonfugl har bygget rede i en betonhånd. Hånden er støbt i en gummihandske.

Billede1

Der skal være plads til både pynt og nytte i sådan et drivhus.

Endelig er tiden kommet, hvor jeg ikke længere behøver at gå og sige til mig selv, at ‘jeg altså også skal se at få det drivhus vasket og gjort klar’. Det er gjort. Det er lidt af en opgave det med den årlige drivhusvask. Ikke mindst, fordi jeg er slem til at gemme ting. Gamle potter, der måske kan bruges og en masse andet krimskrams. Derfor betyder rengøringen som regel også en kæmpe oprydning og en tur på losseren (ups – der var den igen – her i Skanderborg Kommune hedder det altså Værdiparken…)

Det hele er klart nu. Potterne står klar. Poser med jord og priklemuld står klar. Alt er så klar, som det kan blive. Vi mangler bare lige varmen. Nu hvor fuldmåneugen er overstået, kommer den vel? Hmmm – jeg har faktisk oplevet sne første maj… Det behøver vi ikke igen. Overhovedet ikke.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Glæden ved et nyvasket drivhus”

  1. Der er heldigvis mange slags glæder til, selvom det ikke var helt gratis at få dit drivhus til at skinne som kat’skidt i måneskin.

    For en gangs skyld har det dårlige vejr helt holdt sig væk fra området omkring Sønderborg. Vi havde lige fire minutters slud i går hen under aften. Alle de dage, hvor I døjede med snevejr, havde vi høj sol og vindstille.

    Like

Der er lukket for kommentarer.