Hækle, male, lave mad weekend

Det var ikke kun Puma, der havde planer for weekenden. Det havde jeg også. Drivhuset skulle have været tømt, vasket og gjort klar,  men med det vejr, vi fik serveret, ville det have været ret omsonst. Alt ville have været gennemvådt, og resten ville være blæst væk. Det havde ellers været dejligt, hvis det havde været overstået…

Billede1

Det får altså vente til Store Bededag, der da heldigvis allerede er på fredag.

Man skal ikke lade sig slå ud, og om ikke andet var det da rigtig godt vejr til diverse indendørs projekter – til at male med kalkmaling, til at hækle og til at lave mad.

Grydelapper har man altid brug for, og de her er hurtige, nemme, gammeldags og derfor topmoderne. De er også tykke, vamsede og gode.

Billede1

Mønsteret hedder vaffelmønster, så det er også lige i tråd med tidens hotteste madtrend, nemlig at tilberede stort set al mad i et vaffeljern. Sådan et har vi ikke, så jeg nøjedes med at hækle weekendens vafler. Vejledning til mønsteret fandt jeg her hos Tante Tråd – en rigtig god side med masser af opskrifter på hæklede brugsting.

Og så blev der malet lopper – en lille porcelænsopsats. Oprindeligt var den hvid og ret firseragtig. Nu er den French Grey, ligner en million og er lige til at sætte en lille blomst op på – inde eller ude.

Billede3

Billede4

Der blev også lavet mad – bagt småkager med lakrids og tranebær og lavet god weekendmad: Kalvemørbrad – både som tournedos og chateaubriand. Det er ikke en ny opskrift, men hvis du har glemt den, er den lige her.

Billede3

Nu er det mandag. Men snart er det Store Bededag, og der vil jeg altså gerne bede om godt vejr, så drivhuset kan blive gjort klar. For hver dag, der går, er der flere og flere spirende kasser, der skal flyttes frem og tilbage… Og sådan set kan man jo hækle, male og lave mad hele året, mens drivhuset og haven er mest til forårs- og sommerbrug. Og det er altså forår nu…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.