Svævende, hvide kugler

Hvide kugleprimula. Som blomstrende snebolde på lysegrønne stængler.

Billede5

To potter med hvide kugleprimula har fundet vej til vores have. De er utroligt smukke, og selvom jeg har hørt, at de ikke altid trives i haven, har jeg de bedste forhåbninger. Primula har det med godt at kunne lide jorden i vores have, og de vokser og selvsår og blander sig muntert.

Billede4

Det gælder både de almindelige primula, som vi fik de første af fra nabo Villy,

Billede3

og de mere ualmindelige, der er kommet hertil fra det fjerne Bilkaland i en gammel Suzuki.

Billede2

Primula er nok bare velegnede til det miljø og klima, vi har her. Og de passer så godt i en landhave, hvor de står som farverige – eller kridhvide – klatter under buske og i bedkanter.

Billede5

Kugleprimula har vi jo så ikke haft før. Men der er altid plads til en ekstra primula. Og om de vil være lige så voksevillige som de andre, får tiden vise. Men hvorfor skulle de egentlig ikke være det?

Billede6

Til en start får de lov at stå i potterne og pynte på betonbordet uden for B&B’en. Når de er afblomstret, kan der blive en plads til dem ved siden af feen Azalea. De er lige fine og vil sikkert have meget at snakke med hinanden om.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.