Tag ud og se på haver

Noget af det bedste, vi har gjort for vores have, har været at tage ud og besøge nogle af alle de smukke haver, der er åbne for besøg i sommerhalvåret.

Billede15

Man kan sagtens selv tænke farver, bedkompositioner og kreative ideer. Og man kan læse bøger og haveblade og få både inspiration og fremgangsmåder. Det er godt og inspirerende og ganske uundværligt. Alligevel er der intet, der slår selv at tage ud og se, hvordan andre har grebet det an. Høre om deres overvejelser: Hvad gik godt, hvad gik galt, og hvilke planer er der nu? For en have er jo foranderlig i én uendelighed.

Måske bliver man inspireret til større omlægninger, måske til at bygge noget i haven og måske bare til at flytte på et par potter. Under alle omstændigheder er det berigende, og øjnene har så godt af at se på noget smukt.

Billede8

Sidste år lancerede Anette Krogh Pedersen (Fru Pedersens Have), Margit Bruun (Bruuns Have) og jeg (Dalsgaard Bed & Breakfast) under mottoet

Tre kvinder – Tre haver – Tre blogge

ideen om en sammenhængende tur gennem Midt- og Vestjylland med havebesøg og overnatning. En tur med garanti for en række spændende, smukke og blomstrende oplevelser. Du kan downloade brochuren lige her: Haverejse i Jylland – Brochure

Billede4I år gentager vi successen, og vi glæder os til at få besøg af jer.

Hos os alle tre er der sket meget i året, der er gået. Bruuns Have har fået en række vidtgående ændringer, blandt andet nye bede tegnet af havearkitekten, Kjeld Slot, der også er bagmand for Claus Dalbys have og mange andre pragtfulde steder.

Billede 8

Der er blevet bygget om, gravet bede og fældet træer. Stort og småt at se på alle vegne.

Bruuns1

Fru Pedersens Have er mere fyldt med skønne ideer og indfald end nogensinde – en paradisets have kun få kilometer væk fra det barske og smukke Vesterhav. Nu med skønne tråddyr

FruP tråddyr

og bedårende rigtige dyr.

FruP ællinger

Og al den vidunderlige stemning, som Fru Pedersen er mester i at skabe.

Billede 1

Også herhjemme hos os er der sket meget siden sidste år. Vi har fået den hyggelige og kønne pavillon, fået lavet brostenstrapper og stensætning omkring den og er i gang med at plante omgivelserne til. I løbet af få uger er det bare syn her en saga blot. Alt vil blomstre og være grønt… kun få uger til…

Billede1

Bedene i staudehaven blev lagt om sidste år,

Billede3

og der er en skyggehave på vej i ly af skrænten op til marken. Den vidunderlige udsigt er den samme – den skal der ikke pilles ved.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Værelserne i B&B’en har fået nye, gamle møbler, og der hygges omkring gæsterne med lækkert til både øjnene

Billede4

Billede1

og smagsløgene.

Billede2

Så tag af sted. Besøg os. Vi glæder os til at se jer.

Fru Pedersens Have:
Maj, juni og september: Lørdag og søndag, samt helligdage kl. 13-17
Juli og august: Alle dage kl. 13-17, samt efter aftale.
Tlf. 40 25 96 25

Bruuns Have:
16. – 22. maj kl. 12-17
12. – 19. juni kl. 12-17
Tlf. 24 63 12 07 (mellem 10 og 16)

Dalsgaard Bed & Breakfast har åbent fra 1. april til 31. oktober samt efter aftale udenfor sæsonen. Se kontaktoplysninger her.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.