En hel kasse løgplanter

Turen til Billigblomst i lørdags har givet forårsliv i en lille flok krukker udenfor pavillonen. Der var en hel kasse løgplanter for 50 kroner, og det kan man da ikke bare gå forbi.

Picture1

Forårsløg i potter er som regel plantet så højt, at man er nødt til at lade dem blomstre af i krukker, før de kommer ud i bedene. Ellers kan man slet ikke grave dem dybt nok ned. Ude i den barske verden skal løgene jo være under og ikke over jorden.

Der er blå perlehyacinter og hvide hornvioler.

Picture2

Der er hvide perlehyacinter og blå hornvioler.

Picture3

Små botaniske tulipaner og iris reticulata var der også. Dem kan man heller ikke få for mange af.

Og så var der lige en iris, jeg ikke kendte. Den springer ud med lysegule og hvide blomster. Iris Bucharica hedder den. Jeg har aldrig set den før, men ifølge Google – den store bog med alt om alt – vil den gerne vokse i et stenbed, hvor den hurtigt vil danne grupper. Sådan en plads skal den få, når den er færdig med at blomstre i potten. Det bliver spændende at se den folde sig ud – der skal nok komme billeder…

Picture4

Pladsen foran pavillonen er et oplagt sted at stille en masse krukker hele sommeren. Det her er kun den spæde begyndelse; der er masser at glæde sig til i den kommende tid.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En hel kasse løgplanter”

  1. Hvor ser det bare yndigt ud, med alle de forårsblomster plantet tæt sammen. De er noget af de smukkeste og jeg forsøger at nyde dem fuldt ud den korte tid de er her.

    Like

  2. Hej Karen
    Det var da en skøn fangst, du fik i Billigblomst. Jeg har iris Bucharica, den kommer troligt igen hvert år. Den står i ørkenbedet, så det passer meget godt med at sætte den i et stenbed. Den er rigtig sød.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.