Nyt liv til Dalby-bukettens rester

Den smukke buket, Claus Dalby bandt til mig sidste lørdag holdt sig frisk og fin i præcis en uge. Det var helt pænt. Den fik da også skiftet vand dagligt, og den overnattede ude i den kolde baggang.

Billede3

Varme stuer og buketter har aldrig passet særlig godt sammen.

Tre af de kønne ranunkler var endnu så fine, at de kunne genbruges sammen med lidt af det grønne. I løbet af ugen er de lyse blevet lysere og den mørkt rosa endnu mere rosa.

Billede1

De fleste af de gråløvede eukalyptusblade holdt også endnu, og de har fået en renæssance i en ny buket sammen med et bundt liljeblomstrende tulipaner med en meget speciel farve. Ikke rosa, ikke røde, ikke orange, men ja – vel nærmest koralfarvede.

Billede2

Ret usædvanlige – der var også kun det ene bundt af dem i spanden, og jeg snuppede dem i en fart, før en anden fik samme ide.

Billede3

Det var hos Billigblomst i Hasle, og jeg tror, det halve Østjylland var der. Jeg kom da heller ikke igennem uden lidt mere end tulipanerne. At modstå så mange fristelser ville være mere, end man kan forlange af selv en helgen. En hel kasse løgplanter, en rose, en minisyren og et par kønne kugleprimula krævede simpelthen at få lov at komme med. Og der var jo plads i bilen…

Billede4

Nu skal der plantes i potter omkring pavillonen.

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Nyt liv til Dalby-bukettens rester”

  1. Bare det at skulle en tur i Rema kan være en udfordring hvis man ikke lige “må kigge” på blomster. I går lykkedes det mig at gå, dog meget langsomt forbi blomsterne, jeg rørte kun, ikke en kom med mig hjem. Måske var det fordi jeg havde følgeskab og vi var lidt brugte. Du klarede turen så flot i Billigblomst, og jeg kom lige i tanke om at jeg må ha en dværgsyren:-)

    Like

  2. Bliver man ikke bare en lille smule frygtelig lykkelig…dine iagttagelser om farver giver mindelser om…blomster fra…

    Like

Der er lukket for kommentarer.