Alpevioler i marts

Nu er de sprunget ud. De små alpevioler, jeg satte i haven i efteråret.

Billede2

Jeg plantede to slags: en, der skal blomstre om efteråret, og en, der skal blomstre i foråret.

De efterårsblomstrende blomstrede allerede, da de ankom i september. De kom med posten fra Mariager, fra Blomsten & Krukken, så hvis du læser med Marianne, kan du se, at de har det godt, de små blomsterbørn du sendte ud i verden.

Billede8

De forårsblomstrende begyndte nemlig at sætte deres første små rullede blomsterknopper op her i Påsken. I dag blomstrer de. Bittesmå er blomsterne. Knap fem centimeter høje. De fylder ikke meget i bedet, men alligevel tiltrækker de sig opmærksomhed med det lille glimt af pink mod den sorte jord. Jeg tænker på de tæpper af alpevioler, vi så ved Anglesey Abbey i England, og drømmer om en tid, hvor tæppet af vorterod under buskene forvandles til et tæppe af alpevioler.

Billede3

Det sker vist ikke helt af sig selv…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Alpevioler i marts”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: