Har du styr på påskemaden?

I dag er en god dag ikke at skulle i supermarkederne. Jo længere hen vi kommer på dagen, jo flere kunder vil der være i butikkerne, og jo mere hektisk bliver det hele. Puha. Ligesom til jul er der både en eller flere middage og mindst én frokost, der skal planlægges, og det kræver en del listeføring. Har du styr på det hele, er du sikkert på vej i haven nu. Mangler du stadig lidt ideer, så læs videre.

Her kommer lidt inspiration i form af vores absolutte påskeklassikere.

Til frokosten er rejesalaten et frisk og forårsagtigt pust. Blød og lækker rejesalat.

Billede3

Og ingen påskefrokost uden sild – med karrysalat: Karrysalaten – sildens bedste ven

Billede1

Til påskemiddagen skal det altid være lam hos os. Her er en god opskrift på, hvordan en lammekølle bliver rigtig lækker, når den steges i ovn. Lammekølle med citron, hvidløg, rosmarin og lidt mere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middelhavstilbehør er godt til – for eksempel Salat med auberginer og basilikum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eller – og – ‘smeltede peberfrugter’ med feta – opskriften kan du se i indlægget her.

Billede1

Vi har tænkt os at grille lammekøllen i år – som vi plejer at sige: Der går ikke røg af et lam, hvis der ikke er grill. Det bliver Langfredag, så der er restemad til lørdag. Jeg vender tilbage om, hvordan det gik.

Rigtig god onsdag før Påske – den sidste dag, før det går løs.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.