Langtidsholdbar påskepynt

Påskepynt er som regel ret forgængeligt. Det er reder, små løgplanter, efeuranker og alt det, der minder om forår og nyt liv i naturen. Både ude og inde.

Billede3

Men ligesom til jul er der også nogle ting, der kommer frem år efter år. Patchworkæggene, jeg lavede for mange år siden,

Billede1

de fine porcelænsæg og de smukt marmorede æg, jeg har fået i gave, og selvfølgelig de smilende keramikfår.

Billede1

Nu er der kommet noget nyt til. Et kobberæg.

Billede2

Et rigtigt gåseæg, forkobret med en sindrig teknik – noget med elektricitet og små kobberpartikler. Spørg mig ikke – jeg nyder bare resultatet, for resultatet er slående. Rustikt og solidt og fint og let på én gang. Ægget kan bruges som vase til små forårsblomster, eller det kan stå alene, for helt alene er det også kønt.

Jeg købte ægget hos Bonderosen – et sted, hvor jeg elsker at komme. Der er så mange skønne ting. Bonderosen ligger ved Kjellerup, og Susanne, der har Bonderosen, sender også varer. Ikke som decideret webshop, men der er en salgsside på Facebook – lige her.

Påskepynten er en skønsom blanding af stort og småt, af dyrt og billigt, af købt og af hjemmelavet, af natur og kultur. Sådan kan jeg godt lide det.

Billede1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Langtidsholdbar påskepynt”

  1. Hvor fint at blive mindet om patchwork æggene, jeg har vist et par stykker liggende. Det var meget in at lave dem på et tidspunkt 🙂 Og dit gåseæg er da ualmindelig fint.
    Nu er du da vist snart klar til at byde påsken velkommen 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.