En stor pottefuld vibeæg

Der er næppe en forårsblomst, der er kønnere end vibeæg. Heller ikke selvom der faktisk ikke findes forårsblomster, der ikke er kønne. De er allesammen dejlige, men der er nu noget ved vibeæg.

Ternede klokker på spinkle, spinkle stilke. Stilke, man tænker næppe kan bære en blomst – endsige holde til forårets kolde vind og regn. Det kan den. Det er en sej lille fyr, som alle vores forårsblomster er det.

Billede10

De er langt fra at være sprunget ud i haven endnu. Men – på trappen står en potte – en potte med rigtig mange vibeæg i. De er købt sådan. En ordentlig pottefuld. For skal der være gilde, så lad der være gilde.

Billede2

Den står der i slud og regn, med blade og knopper tynget af kolde dråber.

Billede12

Den lægger sig lidt ned i frostnætterne, men rejser hovedet igen, så snart temperaturen kommer over nul.

Snart vil der være en hel krukkefuld blomstrende vibeæg.

Billede11

Når de er afblomstrede, vil jeg grave dem ned, som de er. I én stor klump. Næste år vil der komme en hel flok vibeæg på samme sted. Min erfaring er, at de vibeæg, der er købt i potte, kommer bedre end de løg, jeg har købt og lagt i efteråret. Måske har de det lidt som vintergækker – løgene kan ikke lide at tørre ud?

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En stor pottefuld vibeæg”

  1. Hvor er de bare smukke de Vibeæg! Jeg tror faktisk at jeg vil ud og købe mig en krukke af dem og lige som dig, plante dem i haven til næste år!

    Like

Der er lukket for kommentarer.