A Room Above i nye lokaler

Jeg har før skrevet om A Room Above – Charlottes Holm Schaus hyggelige butik med design og indretning. Nu vil jeg gerne gøre det igen.

For det første er butikken flyttet – ikke langt, faktisk kun et par meter. Den ligger stadig i Aarhus – på Frederiks Allé 114 nærmere bestemt. Den er vokset ud af det lille – om end meget hyggelige kælderlokale – og fylder nu hele tre etager i naboejendommen. Og der er kommet webshop til.

Billede3

Fuld af fund og lækre sager.

Charlotte sælger både eget og andres design i butikken, og så er der en mængde små og store finurligheder. Man kan slet ikke lade være med at gå på opdagelse, for der er fund i alle størrelser – fra sofaer til nips.

Billede9

Her et glimt fra førstesalen. Stue eller butik? Det hjemlige er en stor del af charmen.

Billede2

Sofaen kan fås i mange farver, og man sammensætter den selv af moduler, så man kan få den sofa, der passer lige til ens egen stue. Skænken er Charlottes design, og den bliver – som Charlottes andre møbler – produceret i Danmark.

Hylderne har Charlotte også selv designet, og de fås i en mængde variationer.

Billede4

Lækker forarbejdning (runde og bløde hjørner) flere træsorter, flere farver og forskellige ophæng. Jeg er lidt vild med dem i læderophængene. Det er anderledes, men alligevel ret klassisk.

Her er et kig ned ad trappen ud mod vejen. Sofabordet er også Charlottes eget design – det kan også fås i mange farver og træsorter, og pladen kan vendes.

Billede4

Der er mange flotte og bløde puder. Der er mønstrede puder, der er nogle i stoffer, der passer til sofaerne, og der er nogle i tykt bomuldsstrik (også eget design). I samme strikserie kan man få store, strikkede plaider med ekstra længde. Vi har sådan en plaid derhjemme, den er tung, tyk, blød og lækker, og den passer lige godt i sofaen som ude en kølig sommeraften.

Billede8

Og nu vi snakker om ude… ude i haven… så faldt mit øje straks på de flotte hængepotter her.

Billede10

Jeg er ikke særligt vild med de hvide hængepotter af plastic, man tit får petunia og andre sommerblomster i. Og de ægte hanging baskets – ja, dem får jeg ikke vandet godt nok, så de kommer hurtigt til at se miserable ud. Her er en god og rustik afløser for plasticpotterne.

Skjulerne her er jeg også vild med. Tynd og fin keramik, lidt anderledes form og en glasur, der changerer mellem grønt og gråt.

Billede1

Nu kan det godt være, du spørger, hvorfor jeg laver så meget reklame for en butik inde i Aarhus? Jo men – os ude på landet vil jo også gerne bo pænt, ikke? Og så kender jeg Charlotte. Hun var en af de første kunder i Bondemandens regnskabsfirma, Jysk Bogholderi & Regnskab, og vi er begge to kommet til at kende og holde meget af hende. Derfor. Altså ingen skjult reklame – helt åbenlys ros til en dejlig butik, som jeg synes er værd at besøge, når man begiver sig ind i den store by. Tag et kig på websitet og se, om du ikke er enig?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “A Room Above i nye lokaler”

  1. Uha hvor er det lækre sager du viser her, og måtte jo ind på sitet for at kigge, drømmer om en ny sofa:-) Skjulerne du viser er også meget lækre, og farven er yderst tiltalende. Næste gang jeg besøger datteren i Århus må vi se om det ikke kan blive en tur dertil.

    Like

Der er lukket for kommentarer.