23 store porrer

23 store porrer. En hel sækfuld på tilbud. Sådan en havde jeg med hjem i fredags.

Billede7

Nu bliver der lavet mad med porrer. Ikke ligefrem nogen sur pligt, for porrer smager noget så godt og kan bruges på mange forskellige måder. Almindeligt kogte som tilbehør, i porregratin, i sammenkogte retter og curries, stuvede, indbagte i fars og meget mere.

23 er mange, og det lægger op til, at man både prøver noget nyt, og at man tager sine yndlingsopskrifter med porrer frem igen. De nye kommer hen ad vejen – nogle af yndlingsopskrifterne kommer her:

Porrer, fars og en mild tomatsovs – den er altid god. Især når det er koldt derude.

Billede8

Men også porrer stegt i lidt smør sammen med hyben. Der er vist lidt hyben i fryseren endnu, og det er et lækkert og c-vitaminrigt tilbehør.

Billede2

Den lækre og flotte Porrepakke med krydret fars

Billede4

Farsbrød med lækkert grøntsagsfyld har også godt af porre.

 

Der er masser af muligheder, så de 23 porrer skal nok få ben at gå på uden at det bliver spor ensformigt.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “23 store porrer”

    1. Jeg er helt enig. Så selvom der har været mange forslag til mig om at fryse porrerne ned, tror jeg nu bare, jeg lader dem ligge ovre i den gamle stald, og så spiser vi dem nok i løbet af et par uger 🙂

      Like

  1. Har jeg porrer tilovers, så renses de, skylles godt – og slynges i salatslyngen, efter at de er skåret i meget små skiver eller stykker på omkring 1 1/2 cm (mit behov). Så er der kun tilbage at putte de forskellige størrelser i fryseren, og de skal, i modsætning til bønner, IKKE blancheres først. Alt det grove grønne, der ikke egner sig til at blive udskåret, bindes i portioner og fryses ned til suppevisk. Det lærte jeg af en kollega for rigtig mange år siden, og hun kunne ellers hverken lave mad eller bage – MEN dét her kunne hun … Før kunne en enkelt eller to i travlheden godt blive glemt på altanen eller et andet ‘godt’ sted. Hvert år husker jeg at lave en ordentlig portion, INDEN de går i stok, for så er porrerne ikke meget værd. Én gang købte jeg en pose frosne i Brugsen – og de var heller ikke værd at skrive hjem – eller til dig – om! Porrer er en vidunderlig grøntsag, og den eneste grøntsag, jeg kender, der er nem at skære over som rå, men næsten umulig, når først den er kogt; det kræver nærmest en grillkniv.

    Like

Der er lukket for kommentarer.