Primula og tazetter – duft og farveglæde

Den kolde vind bliver ved. Til marv og ben går den, og den har regn med iskerner med sig. Forårsfornemmelserne må igen sættes på hold. Ude i hvert fald. Det er jo også februar i en uge endnu, så vinter er tilladt ude. Inde ser det bedre ud. Der blomstrer det på livet løs.

Billede6

Primula. De bedste humørspredere man kan tænke sig. Farver, lys, livslyst og glæde. Det er det, primula giver, når man fylder en skål med dem og sætter den på stuebordet.

Billede1

De holder ikke så længe derinde. Ude – i potter – går det bedre, og planter man dem ud i haven, er der gode chancer for, at de kommer igen. Ofte med lidt mere afdæmpede farver – faktisk er det næsten kun de blå og de hvide, der holder farven helt. I denne uge vil jeg plante nogle ude i potter ved døren – hvide med gul midte skal de være – sammen med nogle dufttazetter. Ligesom i vindueskarmen i køkkenet. Dufttazetter er så smukke og også lidt eksotiske at se på, og så har de den dejligste duft.

Billede1

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.