Vinterferiemad og vinterferiesjov

Børnenes vinterferie lakker mod enden. Der er kun i dag og så en weekend tilbage. Det har været godt vejr til at holde ferie i – klart, koldt og solrigt. Nu er det slået om og er blevet overskyet, og det føles koldere derude med 0 grader, end da det frøs 8. Vandkoldt, som det hedder her på egnen. Men ok for en mæt ko… og godt vejr til indendørs aktiviteter.

Billede1

Vil du gerne sætte et kulinarisk punktum for vinterferien med en ret, som både børn og voksne elsker, så prøv at lave en Shepherd’s Pie. Det er en af de retter, vi herhjemme altid skal nå at lave et par gange i løbet af vinteren. Varm, mættende og velsmagende.

Opskriften er enkel: en god, krydret, men ikke stærk kødsovs under et låg af bagt kartoffelmos.

Billede4

 

Du finder hele opskriften her.

Og har du lyst til at lave noget sjovt sammen med børnene eller børnebørnene i dag? Så vil jeg anbefale en tur på Steno Museet, hvor der i vinterferien er særlig fokus på de unge gæster.

Udklip

Jeg arbejder lige ved siden af, og jeg kan se, at ungerne er begejstrede unger, både når de kommer, og når de går vildt snakkende ud til bilen igen. Så prøv det – men lad være med at hugge min parkeringsplads!

God fredag – i vinterferien.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Vinterferiemad og vinterferiesjov”

  1. “Vandkoldt” er et godt og betegnende ord, som jeg først lærte, da jeg for 45 år siden flyttede til Als – her skulle jeg dog også til at lære en masse andre ord – og deres betydning. Sønderjysk var ikke sådan lige at gå til for en himmerlænding; det tog nogle år. Egentligt er der underligt, at ordet ikke blev brugt i Aalborg, eller Nørresundby for den sags skyld, som jo ligger ved Limfjorden. Mon det er fordi, “Blæsten går frisk over Limfjordens vande …”

    Like

Der er lukket for kommentarer.