Mos med porrer og græskarkerner

En blød og lækker rodfrugtmos med porrer, pyntet med ristede græskarkerner var tilbehøret til en stor og lækker T-bone steak i lørdags.

Når man får kød som hele, halve eller kvarte dyr, er man så heldig, at man får det hele med. Både de gode, men knap så agtede, udskæringer som bov og bryst, og også den slags udskæringer, man sjældent har råd til at købe hos slagteren. T-bone, højreb og mørbrad.

Billede1

Det er herligt at kunne hente sådan en bøf i fryseren til lørdag aften. Tilbehøret kan varieres, men det skal være mindst lige så lækkert, så der er balance i tingene. Om vinteren er en eller anden rodfrugtmos altid god. Fuld af smag, blød og lækker og så med et drys af knasende kerner ovenpå.

Billede3

Du kan bruge fremgangsmåden til de rodfrugter, du har, men skal den være helt magen til, skal du bruge:

2 store gulerødder
2 bagekartofler
1 stor porre
2 persillerødder
1 lille stykke selleri
En håndfuld ristede græskarkerner
Salt, peber, mælk og smør

Kog rodfrugterne godt møre uden salt. Mos dem, rør mosen sej med salt, rør den blød igen med mælk og smag til med salt og peber. Rør letkogte porrestykker i mosen og hæld den over i et ovnfast fad.

Rist græskarkernerne på en tør pande.

Læg nogle papirtynde skiver smør hist og her på mosen, drys med græskarkerner og lidt salt, og bag mosen i 20 minutter på 225 grader, så den får en lysebrun og sprød skorpe.

Man behøver ikke at få T-bone steaks til mosen – men det skader nu ikke voldsomt.

Billede2

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mos med porrer og græskarkerner”

 1. Sidder her og smiler ved Ritas kommentar:-) porre i mosen lyder utrolig lækkert, det må jeg huske. Har stadig tilgode at afprøve kerner og nødder i varmt mad, kan mærke det snart ikke kan vente længere.

  Like

  1. Jeg har også kaldt det mos som pudemos og ikke mos som kartoffelmos hele dagen i går – den var rigtig god 🙂 Du må prøve det med nødder i varm mad. Prøv for eksempel farsbrødet, der er bagt ind i porrestrimler. Mad er jo også konsistenser, og kontraster – ligesom et billede.

   Like

 2. Det ser lækkert ud men jeg er vist lidt skadet af alt mit pynteri for i første omgang læste jeg overskriften som mos…altså sådan noget grønt noget og det kunne jeg ikke få til at passe med resten…et godt grin skader jo ikke.
  Ha’ en god dag.

  Like

Der er lukket for kommentarer.