Olivenbrød

Oliven kan bruges til mange gode ting. Også til et lækkert madbrød til suppen. I går lavede vi en lækker og cremet blomkålssuppe – du kan se opskriften her – og bagte et brød med fyld af hakkede oliven til at spise til suppen. Der stod nemlig en pose oliven i køleskabet, og den trængte til at blive brugt til noget fornuftigt.

Billede1

Man skal bruge:

3,5 dl vand
10 g gær
100 g speltmel
300 g hvedemel
100 g hakkede oliven med peberfyld
2 spsk olivenolie
2 spsk revet parmesan/grana ost til toppen

Pisk gær og speltmel ud i vandet, tilsæt de hakkede oliven og ælt melet i.
Bred dejen ud i en flad form – hæld olien over og bred dejen ud med fingrene – det er det nemmeste. Lad dejen hæve i et par timer, drys med revet parmesan eller grana og bag brødet i 25 minutter på 200 grader.

Det er ikke en forglemmelse, at der ikke er salt i dejen. Oliven salter fint helt selv.

Brødet passer godt til suppe, men kan også sagtens bruges til en sandwich til madpakken.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.