Når atten kællinger ikke kan holde den nittende

Et gammelt ordsprog siger, at hvis det til Kyndelmisse stormer så meget, at atten kællinger ikke kan holde den nittende, bliver det en god sommer.

Billede5

Så ved I hvad? Det bliver en god sommer. Det er ganske vist. I går var det Kyndelmisse, i går stormede det vildt og voldsomt. Så den er god nok.

Der er meget snak om vejr og klima, og der er sågar dem, der lever af at snakke om det. Det er lidt abstrakt, men fra gamle sange og ordsprog kan vi se, at vejret faktisk ikke er så meget anderledes, end det altid har været. Dansk vejr = skiftende vejr. Fastlandsklima har vi aldrig haft med varme somre og kolde vintre. Det er meget mere tilfældigt – et lavtryk her, et højtryk der og en lille sky, der gik morgentur og… – ja den historie kender I.

Men hvordan vejret er her og nu og i næste uge, optager os alle sammen meget. Især os med udendørs interesser eller erhverv. Vi følger det nøje og gætter og gisner – ligesom man gjorde det i gamle dage. Vi er bare blevet lidt mere tekniske omkring det. Vi laver modeller i stedet for ordsprog. Og vi har vejrstationer derhjemme, så vi kan følge med i vejret på skærmen helt uden at kigge ud ad vinduet. Smart. Nu har jeg også fået en vejrstation.

Billede4

Den er jeg glad for. Så kan jeg på kvalificeret vis blande mig i debatten.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Når atten kællinger ikke kan holde den nittende”

  1. Stenen vil formentlig være våd hele sommeren.. Ak ja men skal passe på med den formeget spiritus….

    Like

  2. Kære Karen, tak for dit indlæg – også i dag – jeg tror på hvad du skriver – vi får en skøn sommer med masser af sol

    Like

  3. Hvor er din vejr station herlig, faktisk så herlig at: I love it:-)))) og den med de nitten kællinger læste jeg første gang i går, den du viser er super! Tak for et godt og stort SMIL.

    Like

Der er lukket for kommentarer.