Æblekrydrede farsmuffins med rosenkål

Muffinformen får lov at arbejde hjemme hos os for tiden – både til kager og til ‘rigtig mad’. Små farsmuffins med bacon, æble og rosenkål er det sidste skud på stammen. De bliver så fine, sådan nogle små, fikse og runde farsdimser, der næsten ligner cupcakes.

Billede10

Til en 12-hullers muffinform skal du bruge:
500 g hakket svinekød
1 stort revet æble (Belle de Boskoop)
1 dl rasp
1 stort revet løg
2 dl mælk
1 æg
Salt og peber
12 skiver bacon og
12 letkogte rosenkål

Rør kødet sejt med et drys salt og rør æble, rasp, løg og mælk i farsen. Den skal være som en god frikadellefars. Let at røre, men ikke flydende.

Kog rosenkålene i fem minutter. Lægger man dem rå i farsen, bliver de hårde.

Læg en skive bacon rundt i hvert hul i muffinformen og fordel farsen i baconskålene. Tryk et rosenkål ned hver og bag dem på 200 grader i en halv times tid.

Billede8

Lad dem stå og samle sig lidt, før du lemper dem over på et fad. Rester er gode til frokost dagen efter.

Billede9

Det er såmænd ikke, fordi de smager så meget anderledes end et farsbrød med de samme ingredienser – men – det bliver altså kønne at se på, og det er da sjovt at lege lidt med faconen på maden, ikke? Andre farsblandinger kan også bruges, men netop æble og rosenkål er sådan noget dejlig vintermad.

Jeg tror, jeg vil ønske mig en muffinform med hjerteformede huller. Sikke nogle fine Valentine frikadeller, man ville kunne lave i dem…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Æblekrydrede farsmuffins med rosenkål”

  1. Det ser godt ud, det skal vist afprøves. Opskriften kommer straks på listen “ideer til madplan”. Må man nævne den på facebook og blog, hvis man linker til denne side?

    Like

  2. Så bliver hverdagsmad gæstemad. Rigtig god ide. Den skal jeg da prøve. Elsker fars retter.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: