Forårsløg i nyt og gammelt

Syv små potter med forårsløg. Krokus, perlehyacinter, hyacinter og små påskeliljer. Nok til to forårsskåle. De små forårsløg er så glade at have stående inde, når det er vinter med rusk og regn derude – og det skal jeg da lige love for, at det er. Både rusk og regn.

I Old English skålen, som jeg fik i julegave, kom der krokus, perlehyacinter og en enkelt stor hyacint. Der blev dækket med mos og bark og stukket lidt troldegrene i til at give højde og lethed.

Billede3

Resten af de små løgplanter kom i arvestellets store terrin og pynter nu på spisebordet.

Billede4

En lille, spirende skovbund.

Billede7

Det var min mormors søster, Moster Anna, der oprindeligt havde det kønne Rosenthal stel med de små rosenranker på.

Låget til terrinen

Billede5

er klinket,

Billede6

og hver gang jeg ser det, smiler jeg og tænker på min mormor, og hvordan hun opgivende slog ud med hænderne og fortalte, hvorfor man aldrig skulle lade Anna vaske op. Hun slog nemlig tingene i stykker, sagde hun og rystede på hovedet med sammenknebne læber.

Når man arver noget, arver man ikke kun tingen. Man arver også historien – og de minder, tingene fremkalder. Havde skålen været perfekt, ville der ikke være noget at smile af, og Moster Anna kunne altså meget andet end at slå skår i postelinet. Hun var grundenergisk og også en meget talentfuld porcelænsmaler. Især blomster var hun god til – man kunne næsten dufte dem, ligesom man om et par dage vil kunne dufte hyacinterne, der nu står i terrinen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Forårsløg i nyt og gammelt”

 1. Jeg ELSKER også blomsterløg og skifter mellem tulipaner, hyacinter, påskeliljer, perlehyacinter og en masse jeg ikke kan huske navnet på. Perlehyacinterne er nok dem jeg er mest vild med. Jeg ejer desværre ikke sådan en fin gammel terrin, men jeg tror faktisk jeg vil på udgik efter en i genbrugsbutikkerne. Jeg får jo desværre ikke historien med på den måde, men en fin skål til blomsterløg! 🙂

  Like

  1. Og det skønne ved løgene er, at man kan sætte dem ud i haven bagefter. Når man ikke har historien på en genbrugsting, er det sjovt at gå og digte – mens man støvsuger eller luger, kan man finde på mange gode (løgne)historier 🙂 God weekend!

   Like

 2. Sikke smukke skåle du har fået lavet Karen – Jeg har lidt langt til Billigblomst, men har set at Aldi har søde potter med forskellige løgplanter – også til billig pris, så det vil jeg prøve.

  Like

 3. Elsker ting med historie. Tror aldrig jeg har set det stel nogen steder…det er meget yndigt.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: