Den kedsom vinter gik sin gang

Sneen forsvandt. Mudderet genopstod. Og nu blæser det igen. Man kunne måske nok gå hen og blive lidt småtræt af det hele. Og dog. Der, hvor sneen endnu ikke var helt væk, rejste tågen sig og smøg sig ind mellem træerne.

Billede2

En anden form for eventyrlandskab.

Billede1

Fuglene gik helt over gevind, der var en fløjten og en piften, og spurvene glemte helt at spise, fordi de skulle slås i stedet for.

Billede14

Falske forårsfornemmelser? Det kan man godt få, når temperaturen går fra minus 14 til plus 7 på så kort tid.

På vej hjem i dag vil jeg forbi Billigblomst og købe løgplanter. De er den sene vinters store glæde indendørs – og udendørs, hvis temperaturen holder sig på den lune side af frysepunktet. Og mens jeg arrangerer de små løg, vil jeg synge den her:

Den kedsom vinter gik sin gang,
den dag så kort, den nat så lang
forandrer sig så lempelig;
den barske vind, den mørke sky
må fly.
Man frygter ej, at sne og slud
skal møde dem, som vil gå ud:
ti lad os gå,
at skue på,
hvor smukt naturen sig beter
og ler.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Den kedsom vinter gik sin gang”

  1. Hej Karen!
    Smukke smukke og stemningsfulde billeder fra jeres sted, og fin sang som jeg ikke kendte. Jeg sad/gik også ude og beundrede tågen bevæge sig ud over markerne, altså ganske fascinerende, hvordan den dansede rundt, trak sig tilbage for derefter at udvides.
    Tak også god onsdag til dig:-)

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: