Frostbyte – en ny og nyttig app

Finder du af og til plasticposer med mærkelige klumper ‘et eller andet’ i din fryser? Eller har du pludselig 7 pakker frosne ærter, men ingen majs? Det røde der – er det tomater eller jordbær? Kan du huske, om den suppe, du frøs ned, var kylling eller okse?

Billede1

Nu er der hjælp at hente. Der er kommet en ny app til Android, der hedder Frostbyte. Den kan holde styr på fryserens indhold for dig. På telefon og på tablet.

Billede13

App’en kan nemt og hurtigt hjælpe med at få helt styr på frostvarerne. Styr på, hvilke varer, der er i fryseren, hvor længe de har været der, og om de er ved at nærme sig – eller har overskredet – udløbsdatoen.

Frostbyte kommer med forskellige forudinstallerede kategorier som brød, oksekød osv., men du kan selv tilføje et ubegrænset antal kategorier, undergrupper og enheder, efterhånden som du får brug for dem. Det er nemt og hurtigere, end man skulle tro. Og det skal det også være, for ellers gider man ikke, vel? Og så er man lige tilbage i sumpen.

App’en har en UFO funktion, hvor man kan søge på ‘Uidentificerede Frosne Objekter’, og man kan trække en liste over ting, der nærmer sig – eller har overskredet – sidste salgsdato. En god måde at undgå madspild.

I app’en kan man oprette andre steder, hvor man har ting – for eksempel fryser 1 og fryser 2. De hedder ‘opbevaring’ i app’en. Jeg har også oprettet mit køkkenskab – det med dåser og syltetøj, kaffefiltre og plasticposer og alt det der, så jeg ved, hvor meget solbærsyltetøj, hvor mange dåser flåede tomater etc., jeg har i skabet.

Når jeg er ude og købe ind, kan jeg kigge på telefonen, hvor app’en også ligger (den kan lave en back-up oppe i ‘skyen’), og der se, om jeg skal slæbe tomater med hjem, eller om vi allerede har. Det kan den også bruges til.

I går oprettede jeg endnu en enhed: Frøkassen. Nu kan jeg holde styr på, hvor mange slags frø (nemlig ret mange), jeg egentlig har, uden at rode hele kassen igennem.

Billede4

Appen kan fås på Google Play – lige her. Den har også en hjemmeside, hvor man kan finde svar på spørgsmål, man måske kunne have.

Det er min bror, der til daglig laver IT systemer for Grundfos, der har udviklet app’en, og jeg har sammen med blandt andet min svigerinde været tester på den. Jeg synes, den er rigtig smart. Prøv den og se, om det er noget for dig – det håber jeg, det er.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Frostbyte – en ny og nyttig app”

 1. Hej
  Jeg har lige hentet appen og tror jeg bliver rigtig glad for den. Dog kan jeg ikke finde ud af at slette en varer eller en gruppe? Hvordan gør jeg det?
  Et godt fif til en opdatering, kunne være at der i appen var lidt info omkring holdbarhed af forskellige varer i f.eks. Fryser. 😊

  Like

 2. Meget tjekket og vildt stuktureret !! Respekt 🙂 Jeg har bare en bette fryser og et lille hushold, så klarer mig. Men synes ideen er genial 🙂

  Like

  1. Hej Tove,
   Nej, kun til Android. Man skal tilmelde sig som Apple udvikler og betale 99 USD om året for at få lov at lave noget til æbleprodukterne, og det er lidt rigeligt for en privatperson.
   vh/Karen

   Like

 3. Den ser spændende ud. Tak for tippet :). Jeg har hentet den, og jeg kan se, der i forvejen er nogle varer indtastet i app’en – sikkert for at vise, hvordan det fungerer. Jeg kan dog ikke finde funktionen til at slette dem. Mon du også kan give et tip til det?

  Like

Der er lukket for kommentarer.