Nippemad: Små skinkeskåle med kyllingesouffle

En stor kylling rækker langt. Der bliver både til stegt og kogt kylling, til hovedretter og til nippemad: små skinkeforme med kyllingesouffle bagt i muffinformen.

Billede7

Souffleen er lavet med et kogt kyllingebryst. Rå kylling er ligeså godt, men nu brugte jeg altså et kogt, fordi det var det jeg havde på lager.

Man skal bruge:

Det grønne fra en stor porre
1 kyllingebryst – kogt eller råt
2 æg
1 dl fløde
En pakke lufttørret skinke
Salt og peber

Grav muffinformen frem og fordel skinkeskiverne i hullerne. Der var 7 skiver i pakken, så der blev 7 små souffleer.

Billede10

Find minihakkeren frem og hak først porretoppen. Kom kyllingekødet ved og hak det med. Tilsæt fløden og æggene og en anelse salt og peber og kør det hele til en ensartet masse.

Fordel fyldet i skinkeformene og bag dem i cirka 20 minutter på 200 grader, til de er gennembagte. Server med en let salat og en god dip/dressing – for eksempel en cremefraiche dressing.

Det var slut på Holger kyllingen. En dag med siciliansk solskinskylling,

Billede2

en dag med ingefærsuppe med majs i, kyllingesandwich til frokost og fredag med den fineste nippemad: de små, lækre skinkeforme med kyllingesouffle.

Billede9

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

2 thoughts on “Nippemad: Små skinkeskåle med kyllingesouffle”

  1. Hej. Superlækker kylling. Lavede den som gæstemad af en pakke hele kyllingelår til en flad 20kr. Jeg hældte dog noget af saften fra, og jævnede den lidt. Lavede kartoffelmos med selleri og stegte broccoli og rød peber på panden med en god dressing som tilbehør til kyllingen. Har sjældent lavet en kyllingeret med så meget smag. Den skal helt sikkert laves igen. Tak for mange gode opskrifter.
    Hilsen Henriette

    Like

Der er lukket for kommentarer.