Nippemad: Små skinkeskåle med kyllingesouffle

Endnu en stor kylling har givet os mad til flere dage. De sidste rester blev brugt til skinkeskåle med kyllingesouffle bagt i muffinformen.

Man skal bruge:
Det grønne fra en stor porre
1 kyllingebryst – kogt eller råt
2 æg
1 dl fløde
En pakke lufttørret skinke
Salt og peber og et drys timian.

Grav muffinformen frem og fordel skinkeskiverne i hullerne. Der var 7 skiver i pakken, så der blev 7 små souffleer.

Find minihakkeren frem og hak først porretoppen. Kom kyllingekødet ved og hak det med. Tilsæt fløden og æggene og en anelse salt, friskkværnet peber og et drys timian. Kør det hele til en ensartet masse.

Fordel fyldet i skinkeformene og bag dem i cirka 20 minutter på 200 grader, til de er gennembagte. Server med en salat og en god dip.

Det kan godt betale sig at købe en stor kylling. Der er mad til flere dage og mange forskellige retter. En dag med siciliansk solskinskylling,

Billede2

en dag med ingefærsuppe med majs , kyllingesandwich til frokost og fredag de fine små og lækre skinkeskåle med kyllingesouffle.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Nippemad: Små skinkeskåle med kyllingesouffle”

  1. Hej. Superlækker kylling. Lavede den som gæstemad af en pakke hele kyllingelår til en flad 20kr. Jeg hældte dog noget af saften fra, og jævnede den lidt. Lavede kartoffelmos med selleri og stegte broccoli og rød peber på panden med en god dressing som tilbehør til kyllingen. Har sjældent lavet en kyllingeret med så meget smag. Den skal helt sikkert laves igen. Tak for mange gode opskrifter.
    Hilsen Henriette

    Like

Der er lukket for kommentarer.