Vinterblomster

Vintervejret er kommet. Det er midt i vinteren nu – midvinter. Landskabet derude er flot, men monokromt. Sort/hvidt med et strejf af brunt i træernes stammer. Lidt blå himmel over sneen ville gøre godt.

Billede2

Inde lyser de hvide blomster. Rene og smukke som sneen.

Billede5

Der er den hvide amaryllis, der har stået i knop i sin dekoration hele december. Nu er den sprunget ud. Overvældende, som amaryllis nu engang er. De kan vist slet ikke være andet?

Der er den hvide orkide – den, der har blomstret næsten konstant i seks år. Det er lidt vildt. Især fordi jeg behandler den helt forkert. Det kan den åbenbart lide. Og der er de hvide azalea.

Billede1

Hvidt lyser så smukt inde i det sparsomme vinterlys.

Men alligevel længes jeg også efter noget med mere knald på. Flere farver. Varme farver. Pink. Lilla. Grønt. Glød.

Stuebordets kobberfad med lys har noget af den glød – men der skal mere til. Blomster med farver.

Billede6

I gamle dage var der noget, der hed en julebegonie. Det er der nok endnu, men jeg har ikke set dem i de senere år. De er pink med mange små blomster. Finder jeg en, kommer den med hjem, hvor den kan pynte sammen med det hvide.

For snehvidt giver lys både ude og inde.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Vinterblomster”

Der er lukket for kommentarer.